Visste du at MENY har et «FODMAP-Friendly» brød?

Visste du at MENY har et «FODMAP-Friendly» brød?

I MENY får du nå et grovt speltbrød som er sertifisert og merket FODMAP-Friendly. Dette er det eneste ferdigbakte brødet i Norge med denne sertifiseringen, og en god nyhet for dem som grunnet magetrøbbel sverger til såkalt FODMAP-vennlig mat.

Sissel Brustad, Fri For-spesialist i MENY, mener grovbrødet er kjærkomment for alle dem som ønsker å ha et FODMAP-vennlig kosthold.

- Dette er skikkelig gode nyheter for alle med IBS og andre som sliter med gjær og hvete. Det har lenge vært vanskelig for denne gruppen å finne gode erstatninger i butikk. Vi vet at IBS er et økende problem i befolkningen, så dette blir nok viktigere fremover, sier Brustad.

Speltbrødet fra Bakehuset er Nøkkelhullsmerket, rikt på fiber (71 prosent grovt) og har god smak av linfrø og solsikkekjerner. En enzymblanding i brødet bryter ned de uønskede karbohydratene. Dermed er det gunstig for dem som følger lav FODMAP-dietten, noe de fleste brød ikke er.

Brødet har dessuten høyt innhold av fiber, som gjør at det passer for dem som ønsker et kosthold som gir mer stabilt blodsukker.

Mange med magetrøbbel

Irritabel tarm (IBS) rammer mange, trolig 1 av 10 i Norge. Samtidig viser forskning at mange av dem blir bedre ved å følge en lav FODMAP-diett, dvs. matvarer som ikke inneholder tungt fordøyelige karbohydrater. Eksempler på mat med tung fordøyelige karbohydrater i seg er brød, løk og epler. 

 

Emblem
MENY har et godt utvalg av FODMAP-vennlige produkter i Fri For-hyllene. Prøv gjerne havreknekkebrød fra Semper, glutenfrie corn flakes, havregryn med mandelmelk eller laktoseredusert melk.

Hva betyr «FODMAP-Friendly»?

FODMAP-Friendly-merket er en merkeordning som dokumenterer lave nivåer av FODMAP-karbohydrater. For å få denne sertifiseringen, må produktet analyseres på Monarch University i Australia.

Møt Sissel - MENYs Fri For-spesialist

Møt Sissel - MENYs Fri For-spesialist

Allergi eller intoleranse kan sette en stopper for mye god mat. Det vil vi gjøre noe med! Sissel Brustad er vår nye Fri For-spesialist i MENY. Hun har ernæringsfaglig bakgrunn og spisskompetanse på spesielt allergi- og intoleransevennlig mat.