Slaktersønnen Jacob

Slaktersønnen Jacob

Da Jacob Weinreich Mogensen tok seg et friår, tvang faren ham med på slakteriet. Siden har han jobbet med mat og får brukt sitt kreative hode i butikken.

MENY-Lauget består av matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. Jacob er utdannet slakter og brenner for kjøtt og ost.

Jacob Weinreich Mogensen

Ferskvaresjef på MENY Amfi Moss, fra Jylland i Danmark

  • Utdannet slakter og kjøttskjærer. Jobbet 15 år på Gilde og tre år i Ultra. Startet i MENY Løren i 2008 og har jobbet i MENY Ringes Park fra 2009 til slutten av 2021.
  • På fritiden spiller jeg i et hardrockeband, henger med sønn og samboeren, tegner, maler og driver med terrengsykling.

 

Hvordan startet matinteressen for deg?

Faren min var slakter, det er derfor jeg havnet her. Jeg begynte på kokkelinja for hundre år siden, men hadde mest lyst å tegne og male, så jeg byttet til kunstlinja og skulle bli grafisk designer.

Da jeg tok et friår, tvang faren min meg med til slakteriet. Jeg fant ut at det var interessant og ble der i 15 år.

Kreativiteten min tok jeg med inn MENY og særlig i «innovasjonsbutikken Ringes Park», som butikken i Oslo sentrum ble kalt.  

Hva er ditt ekspertområde?

Det er kjøtt, med ost på en god annenplass. Jeg har vært dommer NM i Gardsost to ganger, og MENY Ringnes Park er kjent for å ha en av ostediskene med best utvalg. Fønix Blå fra Stavanger Ysteri er min absolutte favoritt.

Hva betyr arbeidet med Matskatter for deg?

Det er en gylden mulighet til å pushe produkter du tror på og hjelpe småskalaprodusenter opp og frem.

I MENY-Lauget blir du hørt, og du får tips og råd fra andre. Vi drodler mye frem og tilbake og deler ideer, og vi skjønner hvorfor ulike produkter blir tatt inn i MENY.

Dette er MENY-Lauget

Dette er MENY-Lauget

MENY-Lauget består av våre egne kokker og eksperter, som har fått i oppdrag å lete, lukte og smake seg frem til særegne lokale matskatter.

Hvis du skulle ta med tre Matskatter til en øde øy fra din region?

Fra Oslo tar jeg med diverse gode pølser fra Metervare. Jeg vokste opp på Sinsen, og da det endelig kom noe fra Sinsen, var jeg gira på å støtte dem.

Og jeg tar med ferskosten Nýr fra Grøndalen Gård. Fra Østfold tar jeg med både egg og creme brulee fra Ek Gårdskjøkken og Eplemost fra Askim.

Prøv en av Jacobs favoritter:

Har du noen gode kokketips?

Angusburgeren er skikkelig bra, den beste burgeren du får kjøpt i butikk – kanskje i hele Skandinavia. Den er helt rå, bra med fett og med et bra tygg. Alle kan få til å steke en god Angusburger.

Jeg er glad i søtpotetfries til, lager dem selv i ovnen med olje, salt og pepper. Burgeren min har god cheddar fra Thorbjørnrud Ysteri og brioche-brød fra United Bakeries.