Middag på under 20 minutter

Middag på under 20 minutter

Hva skal vi ha til middag? - Et av de mest stilte spørsmål i norske hjem. Ukens middag under 20 minutter løser problemet for deg, med kun 4 ingredienser!

Middag er viktig. Det er gjerne da man samles rundt bordet for å ha litt kvalitetstid sammen og oppdatere hverandre på hvordan dagen har vært. Men det er ikke alltid så lett å finne ut av hva man skal ha til middag.

Hva skal vi ha til middag?

– Hva skal vi ha til middag? Det er kanskje det mest stilte spørsmålet i norske hjem. Faktisk sier tallene at tre av fire kunder ikke vet hva de skal ha til middag når de går inn i butikken for å handle. MENY vil gjøre det enkelt for folk. Det gjør vi ved å tilby dem to enkle middager å velge mellom – hvor alt ligger i samme disk, sier MENY-kokk Espen Lie.

Alt til middagen finner du samlet i ukens middag-disken i butikk. Alt til middagen finner du samlet i ukens middag-disken i butikk.

Dette er "Ukens middag under 20 minutter"

”Ukens middag” er middager som er lette å like. Middagen består av kun fire varer, som kylling, saus, grønnsaker og nudler, og lages på under 20 minutter. På menyen står for eksempel kyllingwok med hoisin, pasta med kjøttboller, kylling red curry eller laksefilet med sellerirotmos.

Middag på under 20 minutter – slik gjør du det:

  1. Dra til din nærmeste MENY-butikk, eller bestill alt du trenger via nettbutiken. Da kan du hente varene på vei hjem, eller få dem levert rett hjem på døren.
  2. Finn den faste ukens middag under 20 minutter disken i butikk, eller på nett.
  3. Velg enten middag 1 eller middag 2 – eller begge. Hva som er ukens middager vil variere fra uke til uke. 
  4. Plukk med deg det du trenger – du finner alt samlet i disken i butikk. Oppskriftenene både i butikk og på nett.

«Ukens middag» er middager som hele familien vil like. Middagen består kun av fire varer, som kylling, saus, grønnsaker og nudler. Selv har Lie sine favoritter.

– Jeg er spesielt svak for den ferdige ølsausen vår. Den passer perfekt til alt fra karbonader til pølser, svineknoke og koteletter. Woksausene våre er også fulle av gode smaker, og kombinasjonen hverdagswok, dårlig tid, friske grønnsaker og saus med masse smak, redder i hvert fall meg ut av tidsklemma titt og ofte.

De beste råvarene

Hovedråvaren i ”ukens middag” varierer fra fisk og kylling, til karbonadedeig og kjøttboller. Hver uke kan du velge mellom en kjøttrett og en fisk eller vegetar. Felles er den høye kvaliteten som våre kokker stiller seg bak.

- Kyllingen som er hovedproduktet i middagen "Kyllingwok med hoisinsaus" kommer fra Kyllinggården. Kyllinggården er en serie ferske kyllingprodukter fra utvalgte Prior-gårder i Norge – spesielt utviklet for oss. Her er det høyt fokus på dyrevelferd, og kyllingen får fôr uten narasin og det brukes ikke antibiotika i produksjonen, forteller Espen.

Våre egne kjøttboller, som brukes i blant annet middagen "pasta med kjøttboller" er saftige, ferdige og hjemmelagde. De har et kjøttinnhold på ca. 90 %, som er høyt sammenlignet med andre ferdigstekte alternativer, forklarer Espen.

Stort utvalg av tilbehør

I ukens middag-disken finner du også et stort utvalg av grønnsaker, poteter, pureer og mos, samt nye spennende sauser og woksauser med masse smak! Vil du bytte ut sausen eller potetene i ukens rett kan du enkelt plukke med deg noe annet godt.

- De ovnsbakte potetene du finner i ukens middag-disken er fra Bjertnæs og Hoel, som er en av våre  Matskatter. Dette er kortreiste gourmetpoteter fra Vestfold, som er ett av Norges mest solfylte stedet. Mye sol gir sterke planter, god smak og kvalitet, forteller Espen.

Emblem
Vil du lage din egen variant av Ukens middag? Plukk med deg en annen variant av poteter, saus eller grønnsaker!

Det lille ekstra

I «Ukens middag»-disken finner du også tips om en vare eller ingrediens som vil løfte retten. I tillegg deler Lie sine beste tips for hvordan du kan gjøre en enkel hverdagsrett til en ny familiefavoritt.

– Hakkede cashewnøtter eller peanøtter i woken, en skvis frisk sitronsaft og et dryss sesamfrø på fisken eller hakkede, friske urter på pastaretten er alle gode smakstilsetninger. Et annet tips er å tilsette litt revet parmesan i den gode potetmosen vår. Da smaker den plutselig luksuriøst, sier Espen.

Emblem
Husk at sitron, appelsin, chili, hakkede nøtter og friske urter er gode smakshevere og gjerne kan brukes som erstatning for salt og annet krydder.