Rask middag med gode smaker

Rask middag med gode smaker

Du trenger ikke lage alt fra bunn. MENY har utviklet ferdigretter, supper og sauser med høy kvalitet og bra råvarer. Her er tips til raske middager, som smaker skikkelig godt!

Wok går kjapt å lage, og med en ferdig woksaus blir det lett å lykkes. Du trenger bare friske grønnsaker eller ferdig wokmix, litt nudler og kjøtt, hvis du ønsker det.

Velg mellom fire ulike saussmaker, og lag en enkel og knallgod middag på ti minutter.

- De ulike sausene er alle veldig forskjellige og fulle av smak, sier Espen Schøning Lie, kokk og leder av MENY-Lauget.

- Med woksausene har vi fått til autentiske smaker med en tydelig identitet fra Kanton, Szechuan i Kina, fra Vietnam og Korea, slik at folk enkelt kan lage en god wok hjemme, fortsetter Espen.

Som på kjøkkenet ditt

MENY-Lauget består av kokker, slaktere og andre mateksperter, som har ansvaret for utvikling av produkter og kvalitetssikring i MENY.

Mange jobber som ferskvaresjefer i MENY-butikker rundt om i landet, og er i daglig kontakt med kundene. Lauget har utviklet de populære Ukens Middag-rettene, som er MENYs egne ferdigretter, sauser og baser.

- Vi har laget retter med smaker du blir hekta på, sier Espen.

- For å få til det, har vi brukt mye tid på å teste oss frem, så dette er mat vi liker selv og som blir laget på samme måte som du ville gjort hjemme på kjøkkenet – bare med større gryter, forklarer han.

Sauser og baser fulle av smak

Middagen kommer raskt på bordet når du slipper å lage sausen. Server en nydelig middag til familien med red curry base, som er en kremet saus med kokos, thaibasilikum, ingefær og limeblader. Den er god med både kylling, svinekjøtt eller bare grønnsaker.

MENYs populære tomatsaus med grønnsaker inneholder gulrot, løk og fennikel, og er like perfekt til en klassisk pasta bolognese som til kjøtt, fisk og vegetarretter.

Red curry lager du på under 20 minutter med basen eller på 6 minutter, hvis du kjøper Red Curry som ferdigrett, klar til å varmes!

Opplever salgsboom

Salget av MENYs ferdigretter økte med 50% i 2020 sammenlignet med året før. Kokken tilskriver noe av økningen at folk som er vant til kantine på jobb, unner seg en bedre lunsj på hjemmekontoret.

Men det forklarer ikke alt. En av bestselgerne er MENYs grønnsakslasagne, som har vokst i popularitet ved at folk som har smakt den kommer tilbake for mer.

Prøv MENYs ferdiglagde lasagne:

Målet var ikke at den skal ligne en kjøttlasagne, men smake som skikkelig god, kjøttfri rett.

- Vi ser at gjensalget på alle ferdigrettene våre er høyt. De går som ei kule, som må bety at folk liker dem, sier kokken.

Indisk Butter Chicken med basmatiris er en annen populær rett, og også en personlig favoritt hos Espen.

- Når du varmer opp Butter Chicken-sausen, sprekker den litt, akkurat slik den skal. Her er det ikke tatt noen snarveier. Kyllingen er marinert i yoghurt og jeg synes den er virkelig god, sier Espen, som også er hekta på den nye krabbesuppen.

Supper med restaurantkvalitet

De ferske suppene fra MENY er Norges mest solgte supper i dagligvare, og ikke uten grunn. Fiskesuppen med fersk fisk i lokket, er både Norges og MENYs mest populære suppe, mens nyheten krabbesuppe fikk terningkast 6 i Dagbladets store suppetest i fjor.

MENYs ferdige supper er Norges mest solgte supper. Prøv dem du også! MENYs ferdige supper er Norges mest solgte supper. Prøv dem du også!

Testpanelet mente suppen holdt «restaurantkvalitet», som også var målet. Den er laget på skikkelig vis på skalldyrfond, og med mye godt krabbekjøtt.

- Krabbesuppen er utviklet av en kokk hos leverandøren Hitramat sammen med MENY-Lauget. Vi hadde samarbeidet lenge rundt hvordan vi kan gjøre enda mer stas på den fantastiske råvaren, da Hitramat kom med forslaget om å lage en klassisk krabbesuppe i samme stil som de andre ferske suppene våre, forteller Espen.

 

Hva er Matskatter i MENY?

Hva er Matskatter i MENY?

Hva mener vi i MENY når vi snakker om norske Matskatter? Vel, lokalmat, regionalmat, kortreist mat, gårdsmat – kjært barn har mange navn. Vi har valgt å sammenfatte alle disse til et felles begrep; Matskatt.

Bruker gode, lokale råvarer

MENY-Lauget har også ansvar for å finne unike, lokalproduserte produkter, som MENY har valgt å kalle Matskatter. Disse råvarene får du i flere av ferdigrettene.

Som topping på Spicy Pizza finner du smaksrik Bufarost fra Valdres og Tind Chorizo fra Sunnmøre, begge Matskatter i MENY. Ølsausen inneholder godt, norsk øl og i de nye ferdiggrøtene til MENY får du ekte Rørosrømme, Dugabygg, og svarthavre fra Den Sorte Havre – alle Matskatter.

- Slik vil vi å bygge enda bedre kjennskap til lokale råvarer og inspirere til nye bruksområder. I stedet for å drysse parmesan på pastaen, kan du velge en norsk ost som Bufarosten, tipser kokken.

I ferdigmatserien finner du også fersk pizza med spennende fyll som chorizo og bufarost I ferdigmatserien finner du også fersk pizza med spennende fyll som chorizo og bufarost

Espen Schøning Lie og Lauget har sett at folk forlanger kvalitet, også når det gjelder ferdigmat.

Nye måter å emballere maten på, gir god holdbarhet og mindre bruk av tilsetningsstoffer. Emballasjen på Ukens Middag-produktene er hundre prosent resirkulerbar med papp i stedet for plast hvor det er mulig.

Jeg opplever at folk har tiltro til at vi vil gjøre en forskjell, og at vi lager gode, næringsrike ferdige retter som de vil ha.

-  For få år siden var den typiske ferdigmatkunden eldre, gjerne enmanns-husholdninger. Nå ser vi en klar trend til at folk i alle aldre vil ha raske og gode middagsløsninger i en travel hverdag, avslutter Espen.