Nyhet! Barnegrøt med bare rene og naturlige ingredienser

Nyhet! Barnegrøt med bare rene og naturlige ingredienser

Oppdatert 4. september 2023
Nå kommer det en helt ny barnematserie fra Den Sorte Havre. Barnematen er laget av helt naturlige råvarer og inneholder ikke konserveringsmidler, sukker og salt. Se utvalget og når den kommer i butikk!

Barnematserien får du kun hos MENY og forventes i alle MENY-butikker og i nettbutikken i starten av oktober. 

Urkornet svarthavre er spesielt egnet for barnemat da den inneholder 40 % mer sunne fettsyrer enn vanlig hvit havre.​ Serien kommer med grøt til baby og barn i tillegg til korn som kan blandes med morsmelk for tilvenning til fast føde. 

Kjøp barnegrøt av svarthavre

Barnemat på verdens sunneste havre 

I Norge har vi dyrket svarthavre siden før vikingtiden, og den er optimalt tilpasset det norske klimaet. Den hvite havren de fleste forbinder med havre ble først importert til Norge mot slutten av 1800-tallet, men nå er svarthavre tilbake.

Johan og Ingunn Anstensrud som startet Den Sorte Havre Johan og Ingunn Anstensrud som startet Den Sorte Havre

På Tveter gård i Våler i Østfold har familien Anstensrud tatt opp igjen dyrkingen, og lager i dag ekstra sunt havregryn av høy kvalitet. De ville lage en helt norsk barnemat serie med få, rene, naturlige og forståelige ingredienser, og unngå unødvendige tilsetningsstoffer og prosessering.

Det unike urkornet svarthavre er spesielt egnet for dette da denne superhavren inneholder 40% flere sunne fettsyrer enn vanlig hvit havre.

Tilvenning til fast føde

Ved å blande ekstra finmalt svarthavre i morsmelken får barnet en trygg og gradvis tilvenning til å kunne​ begynne med barnegrøt senere. 

Økologisk, norskdyrket svarthavre inneholder karbohydrater, protein og sunne fettsyrersom sammen med morsmelken gir viktig næring til barnet. Svarthavren inneholder også nyttig​ fiber, vitaminer, antioksidanter og mineraler.

Tilsett kun morsmelk (evt. morsmelkerstatning) i tilvenningsgrøten. Den også brukes som velling eller som base for en melkefri barnegrøt.

Startgrøt naturell - 4 mnd

Den Sorte Havre Startgrøt gir en næringsrik start på fast føde basert på  økologisk norskdyrket svarthave og økologisk norsk helmelk, og uten unødvendige tilsetningsstoffer og prosessering.

Inneholder hele 63% økologisk svarthavre.

Havregrøt banan - 6 mnd

Havregrøt med banan gir en næringsrik barnegrøt basert på økologisk, norskdyrket svarthave og økologisk norsk helmelk, og uten unødvendige tilsetningsstoffer og prosessering.

Inneholder hele 65 % økologisk svarthavre.

Havregrøt eple - 8 mnd

Havregrøt med eple gir en næringsrik barnegrøt basert på  økologisk  norskdyrket svarthave og økologisk norsk helmelk, og uten unødvendige tilsetningsstoffer og prosessering.

Inneholder hele 68% økologisk svarthavre.

Nattgrøt - 1-3 år

Nattgrøt Sov Godt gir en næringsrik barnegrøt basert på  økologisk  norskdyrket svarthave og økologisk norsk helmelk, og uten unødvendige tilsetningsstoffer og prosessering.

Inneholder hele 63% økologisk svarthavre. 

For grøt fra 4mnd og oppover: Ha grøtpulver i en skål og tilsett temperert vann for den beste grøten.

Fakta om barnematserien fra Den Sorte Havre

  • Laget av norske premiumråvarer med norskdyret svarthavre og norsk helmelk
  • Økologiske og rene råvarer
  • Få og forståelige ingredienser
  • Mindre prosessert - uten ultraprosesserte fettstoffer (bare fett fra svarthavre og melk)
  • Ingen unødvendige tilsetningsstoffer som f.eks. antiklumpemidler og konserveringsmidler
  • Ikke tilsatt sukker og salt
  • 100% fullkorn med masse fiber