3 gode grunner til å velge økologiske egg

Stadig flere velger økologisk når de handler egg. Her er tre gode grunner til hvorfor.

I MENY er vi lidenskapelig opptatt av mat, for vi tror at den som spiser bedre også lever bedre. Stadig flere velger økologiske matvarer, og MENY har det største og beste utvalget av økologisk mat, blant annet økologiske egg fra Toten Egg som leverer under merket Jacobs Utvalgte og egg fra Holte Gård i utvalgte MENY-butikker.

Her har du tre gode grunner til å velge økologisk egg:

1. I økologisk landbruk er det fokus på dyrevelferd 
Økologiske høner får følge instinktene sine. De hakker i jorda etter naturlig føde og vokser i eget tempo.
2. Økologiske høner har mer plass
Økologiske høner har tilgang til uteområder og har større plass å boltre seg på. I hønsehuset har de tilgang på dagslys.  

3. Økologiske egg er verpet av høner som bare spiser naturlig fôr
Det økologiske kornet som hønene spiser vokser helt uten kjemiske hjelpemidler og er ikke tilsatt noe naturen ikke har funnet på selv. I tillegg hakker de i jorda etter naturlig føde som frø, planter, insekter og andre småkryp. 

Les også: Slik lever økologisk kylling

På jakt etter gode oppskrifter med egg? Hva med å prøve soppsalat med posjert egg til middag eller omelett med asparges? Mer inspirasjon finner du her.  

Kilde: Debio

Andre artikler

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.