De beste ostene til hamburgeren

De beste ostene til hamburgeren

Hva skal til for å lage den ultimate cheeseburgeren? God ost, såklart! Her får du tipsene som løfter hamburgeren til nye høyder.

Enten du foretrekker den klassiske cheeseburgeren med cheddar, eller har lagt din elsk på kraftig blåmuggost, så finnes det en ost for deg. 

Cheddar - den perfekte burgerosten

Uansett hvor du er i verden skal du ikke se bort fra at det er en tykk og god skive med cheddar du får på burgeren når du bestiller en cheeseburger. Cheddar egner seg spesielt godt til smelting, og blir gjerne omtalt som den klassiske burgerosten. 

Angusburger med bacon, cheddar, Apple Wood smoked Jæren Smak bacon, rødløksmarmelade, ruccola og chipotlemajones. Angusburger med bacon, cheddar, Apple Wood smoked Jæren Smak bacon, rødløksmarmelade, ruccola og chipotlemajones.

Cheddar kommer fra England, og da er det kanskje ikke så rart at en av de beste burgerostene kommer nettopp herfra. Skal du ha skikkelig cheddarost, bør du se etter en av de mange typene engelsk cheddar i ostedisken.

Du finner både milde og kraftige, røkte og urøkte og til og med grottelagrede cheddaroster hos MENY. 

5 måter å bruke cheddar på

5 måter å bruke cheddar på

Cheddar er kanskje best kjent som topping på burgeren, men denne lekre engelske osten kan brukes til mer enn burgerfyll og nachos. Se våre beste oppskrifter og tips!

Emblem
Framstillingsmåten for cheddar er unik og kalles "cheddaring". Det består blant annet av å kverne opp osteblokkene før de saltes og presses sammen før de lagres.

Montery Jack – en amerikansk klassiker

Amerikanerne er kjent for sine cheeseburgere, og det er ikke uten grunn! Er du ute etter å skape den ultimate amerikanske burgeropplevelsen, bør du prøve osten Montery Jack. Dette er en amerikansk ost med god smak og suveren smelteevne.  

Grillet baconburger toppet med Monterey pepper jack cheese, løkmarmelade, cornichons, MENYs egen ketchup og coleslaw. Grillet baconburger toppet med Monterey pepper jack cheese, løkmarmelade, cornichons, MENYs egen ketchup og coleslaw.

Serien med Montery Jack-ost fra Sticky Fingers smelter perfekt over burgeren, og du kan velge mellom flere spennende smaker. Hva med å prøve "Sriracha Jack" med srirachasaus, eller "Truffle Jack" med smak av trøffel? 

Prøv en av disse på burgeren:

For å får perfekt smeltet ost, lukk lokket på grillen eller dekk burgeren med folie eller et dypt lokk.

Blåmuggost på hamburgeren

Å toppe en burger med blåmuggost høres for mange litt mye ut, men liker du blåmuggost vil du oppdage at dette er en fantastisk kombinasjon når du først smaker.

Castello sin «Burger Blue» er spesielt tilpasset burgeren, og kommer i praktiske skiver. Ønsker du litt skarpere ost, kan du prøve Kraftkar fra Tingvollost eller Nidelven Blå fra Gangstad gårdsysteri.