Oster fra Storbritannia

Oster fra Storbritannia

England er kanskje mest kjent for klassisk cheddar og stilton, men landet byr på mange spennende oster! Dette er Wyfe of Bath, grottelagret cheddar og geitemelksosten Rachel.

England blir kanskje ikke stemplet som en matnasjon, men ost er noe de virkelig kan. Stilton har blitt en klassiker til både jul og til en god kopp "afternoon tea" for mange. Cheddar er også en ost som løfter både burgere, nachos og salaten til nye høyder!

Derfor er det ikke overraskende at disse tre nye ostene i MENYs ostedisk er i en klasse for seg selv.

Kjøp de hos MENY:

Grottelagret cheddar

En spennende fastost kledd i linklede. Den har en gulaktig farge, og er fruktig og frisk med en nydelig aroma.

Som enhver cheddar har denne gode smelteegenskaper og egner seg godt i alt fra smørbrød, på burgeren til å piffe opp gratinerte retter.

  • Håndlaget og lagret i grotte for en helt unik smak.
  • Egner seg svært godt til ostefatet med usaltet kjeks og chiligele.

Wyfe of Bath

Graham Padfield er en britisk osteprodusent som produserer osten Wyfe of bath, en osteoppskrift som kan datert til 1790. Selveste Lord Nelson anbefalte denne osten i et brev til sin far i 1801.

Wyfe of Bath er en økologisk fastost.

  • Håndverksost som minner om gouda.
  • Smaken endres litt etter sesong, men den er alltid søt og fyldig.
  • Ypperlig både som pålegg, snacks eller i salater.

Osten kan også grilles eller brukes til gratinering, da den har gode smelteegenskaper.

Rachel

Rachel er en moderne, håndlaget geitost. Den er halvfast og er mild på smak. Denne osten er oppkalt etter ysterens daværende kjæreste!

  • Mild, ren smak og god aroma.
  • Kan nytes som snacks, på ostebordet eller på smørbrød. Server den i staver eller terninger til ostebordet.