Dette er hemmeligheten bak en god pizzasaus

Dette er hemmeligheten bak en god pizzasaus

Tomatsaus til pizza blir best når du lager den selv. Hjemmelaget pizzasaus løfter faktisk smaksopplevelsen av en pizza og det er letter å lage enn du tror. Vi viser deg hvordan og deler våre beste tips.

Uansett om du foretrekker amerikansk pizza, italiensk pizza eller den klassiske langpannen, så er det én ting alle pizzaelskere er enig om: Pizzasausen blir best når du lager den selv!

For å lage en god tomatbasert pizzasaus må du ha gode tomater, som norske solmodne tomater eller hermetiske tomater av god kvalitet.

Tomater av god kvalitet

Hemmeligheten bak en god pizzasaus er så åpenbar at den lett kan gå i glemmeboken, særlig når du står på butikken en fredags ettermiddag. Det som skiller en god pizzasaus fra en «ok» pizzasaus er rett og slett kvaliteten på tomatene. 

Smaken på tomatene reflekterer smaken på sausen, og er tomatene smaksfattige vil sausen bli smaksfattig. Så enkelt er det.

Vi anbefaler disse tomatene:

Hemmeligheten bak en god pizzasaus er tomater av god kvalitet. Hemmeligheten bak en god pizzasaus er tomater av god kvalitet.

Italienernes favoritt 

Pizzasausen fra Mutti er proppfull av tomater og er noe tykkere enn vanlig pizzasaus. Den er krydret med oregano og basilikum for å gi den smaken av tradisjonsrik, italiensk pizza.

Slik lager du hjemmelaget pizzasaus

Fordelen med å lage pizzasausen selv er at du kan lage den akkurat slik du liker. I tillegg vil smaken være bedre, og du får full kontroll over hva sausen inneholder. Lek deg frem med urter, hvitløk og chili, og finn smakskombinasjonen du liker best.

Slik lager du ekte italiensk pizza hjemme

Slik lager du ekte italiensk pizza hjemme

Med enkle triks løfter du pizzaen til nye høyder.

Slik lager du hjemmelaget pizzasaus:
Alt du trenger er hakkede friske eller hermetiske tomater, urter, hvitløk, olivenolje og litt sukker.

  1. La tomatsausen småkoke til den får en tykk og fin konsistens. Ønsker du en jevnere saus kan du gi den en omgang med stavmikseren. 
  2. Fordel sausen utover pizzabunnen (gjerne hjemmelaget), strø over ost og topp med 1-2 utvalgte toppinger.
En god pizzasaus trenger ikke være rød. Bytt ut den klassiske røde tomatsausen med hvit saus, og vips så har du en ekte italiensk "pizza bianca"! En god pizzasaus trenger ikke være rød. Bytt ut den klassiske røde tomatsausen med hvit saus, og vips så har du en ekte italiensk "pizza bianca"!
Det eneste du trenger for å lage hvit pizzasaus er en boks med Creme Fraiche. For ekstra smak kan du blande inn friske urter, hvitløk og krydder!