Dette er hemmeligheten bak en god pizzasaus
Uansett om du foretrekker amerikansk pizza, italiensk pizza eller den klassiske langpannen, så er det én ting alle pizzaelskere er enig om: Pizzasausen blir best når du lager den selv!
Tomater av god kvalitet
Hemmeligheten bak en god pizzasaus er så åpenbar at den lett kan gå i glemmeboken, særlig når du står på butikken en fredags ettermiddag. Det som skiller en god pizzasaus fra en «ok» pizzasaus er rett og slett kvaliteten på tomatene.
Smaken på tomatene reflekterer smaken på sausen, og er tomatene smaksfattige vil sausen bli smaksfattig. Så enkelt er det.
Vi anbefaler disse tomatene:
Italienernes favoritt
Pizzasausen fra Mutti er proppfull av tomater og er noe tykkere enn vanlig pizzasaus. Den er krydret med oregano og basilikum for å gi den smaken av tradisjonsrik, italiensk pizza.
Slik lager du hjemmelaget pizzasaus
Fordelen med å lage pizzasausen selv er at du kan lage den akkurat slik du liker. I tillegg vil smaken være bedre, og du får full kontroll over hva sausen inneholder. Lek deg frem med urter, hvitløk og chili, og finn smakskombinasjonen du liker best.
Slik lager du hjemmelaget pizzasaus:
Alt du trenger er hakkede friske eller hermetiske tomater, urter, hvitløk, olivenolje og litt sukker.
- La tomatsausen småkoke til den får en tykk og fin konsistens. Ønsker du en jevnere saus kan du gi den en omgang med stavmikseren.
- Fordel sausen utover pizzabunnen (gjerne hjemmelaget), strø over ost og topp med 1-2 utvalgte toppinger.