Nordmenns favorittopping på pizza

Nordmenns favorittopping på pizza

Publisert 26. august 2019
Pizza er Norges mest spiste middagsrett, hver dag hele uka, ifølge analysebyrået Ipsos. På fredager velger nesten 15 prosent av befolkningen pizza til middag. Men vet du hvilken pizzatopping som er favoritt?

Kjøttdeig er nordmenns favoritt

Når det kommer til fyll, viser MENYs egen undersøkelse at kjøttdeig er den soleklare favoritten. Et stykke bak kommer pepperoni, tett etterfulgt av sopp og skinke, men det er store regionale forskjeller. 

Hjemmelaget langpannepizza med kjøttdeig er nordmenns fredagsfavoritt. Hjemmelaget langpannepizza med kjøttdeig er nordmenns fredagsfavoritt.

Regionale forskjeller

42 prosent av vestlendingene foretrekker kjøttdeig som pizzafyll, mot bare 25 prosent i Oslo og Akershus. Samtidig spiser 22 prosent av østlendingene sopp på pizzaen, mens bare åtte prosent gjør det samme på Vestlandet.

Den tradisjonelle italienske klassikeren finnes i utallige variasjoner. Den tradisjonelle italienske klassikeren finnes i utallige variasjoner.

Liker du ikke løk på pizzaen? Da er sjansen stor for at du er en mann mellom 18 og 29 år. Men frykt ikke, sansen for løk øker med årene. 

8 forslag til pizzatopping

8 forslag til pizzatopping

Trenger du inspirasjon til nytt pizzafyll, eller har du rester som må brukes opp? Pizza er en perfekt måte å bruke opp matrester fra både frokost og middag! Her får du våre beste tips til spennende pizzafyll.

Uansett hvordan du spiser pizzaen din, er tallenes tale klar:

Nordmenn elsker den flate, italienskættede middagsfavoritten, både til hverdags og helgekosen.