Sommerens beste gourmetpølser

Sommerens beste gourmetpølser

Siciliana picante, provence, salsiccia og chorizo - pølser er ikke hva det en gang var! Der du før kunne velge mellom grill og wiener, kan du i dag finne din favoritt blant spennende smaker fra hele verden.

Lyden av det perfekte knekket i pølsa er kanskje sommerens beste lyd. I alle fall om du spør matentusiasten Thomas Høe. Han er medlem i MENY-Lauget og over gjennomsnittet opptatt av pølser.

– Med pølsene fra Jacobs Utvalgte har vi fått en aldri så liten revolusjon når det gjelder utvalg og smak. Dette er rett og slett fantastisk gode pølser som er blitt tilgjengelig for folk flest, sier Thomas

Du trenger ikke lenger kjenne en pølsemaker for å få tak i kvalitetspølser med unik smak. 

I sommer finner du det største og mest spennende utvalget noensinne i ferskvare- og kjølediskene i din lokale MENY-butikk.


Stort utvalg av pølser

Det finnes flere ulike typer gourmetpølser, og du får kjøpt pølser stykkvis og i ferdige pakker - alt etter hva du trenger.

Gourmetpølser med råvarer av høy kvalitet og spennende krydder har tatt over for den vanlige ventepølsa. Nå er pølsa en hovedattraksjon på tallerkenen! Gourmetpølser med råvarer av høy kvalitet og spennende krydder har tatt over for den vanlige ventepølsa. Nå er pølsa en hovedattraksjon på tallerkenen!

Pølser fra kjøttdisken

Hvis du ønsker høy kvalitet, bør du ta turen innom kjøttdisken. Her finner du pølser for enhvert smak! Pølsene er laget av pølsemaker A. Idsøe i Stavanger som også står også bak de superpopulære nøkkelpølsene du finner i kjøledisken og i kjøttdisken.

  • Salsiccia m/ hvitløk - En grovkvernet saftig Salsiccia med en rund og god smak av fersk hvitløk og salvie. Grilles på medium varme til gjennomstekt og så noe av fettet slipper pølsa. Perfekt på pizza!
  • Salsiccia m/ pepper - denne pølsa er grovkvernet og tilsatt ristede Tellicherry pepperkorn, fersk hvitløk og fennikelfrø, en nydelig kombo som passer like godt grillet som på pizza!
  • Røkt anguspølse - Den er perfekt som ventepølse mens du griller en saftig angusbiff! Denne pølsa har det beste av alt. Cheddar, ristet Tellicherry pepper og angus.
  • Lettrøkt Nøkkelpølse - En klassiker og kundefavoritt. Den er smaksatt med osten Helin fra Valdresmeieriet. Kjøttrik, grov pølse som rundes av med store, smeltede biter av Helin-osten. Nam!

Emblem
Rå pølser er perfekt på grillen. Husk at de ikke skal snittes, for da renner fettet ut og pølsa blir tørr.

En av sommerens beste pølser

Han har smakt seg frem i jungelen av gode pølser, og landet på gresk lammepølse fra Jacobs Utvalgte som sommerens beste.

Lammepølsa velger han å smaksette med en litt søtlig BBQ saus, fetaost og en hjemmelaget rødløkskompott. Prøv du også:

Tilbehøret er utrolig viktig del av opplevelsen, og her kan du bruke det du liker best.

- Prøv en enkel tomatsalsa! Den gir en ekstra friskhet som kan virke litt uvant, men som fort blir en vinner hos de fleste, forteller han ivrig.

Husk det gode tilbehøret

Røkt nøkkelpølse - en sikker vinner

Den røkte nøkkelpølsa fra kjøttdisken er også en favoritt. Thomas beskriver den som "en drømmepølse med perfekt knekk".

– Denne pølsa fremkaller lykketårer hos de mest entusiastiske av oss. Den har en fantastisk røyksmak og inneholder biter av smeltet ost fra Valdres. Sammen med en spennende sennepssaus med hint av appelsin blir dette ren pølselykke, sier Thomas. 

Slik tilbereder du rå pølse

Slik tilbereder du rå pølse

Pølse er et fast innslag når man fyrer opp grillen, enten det er en ventepølse eller hovedretten. Prøv noe nytt med rå, smakfulle og saftige pølser som fortjener hedersplassen på tallerkenen!

Bruk rå pølse på nye måter

De fleste av oss er klar for en sommer fylt med sommersol og grilling. Skulle det derimot komme en regnværsdag eller to, kan pølsene brukes på andre måter: De er nemlig perfekt å bruke i de fleste pizza- og pastaretter! 

Klem ut innholdet av en rå pølse og bruk som topping på pizzaen, eller stek små kjøttboller og bruk dem i pasta.