Gled noen som gruer seg til jul

Gled noen som gruer seg til jul

Julen er en høytid fylt av av god mat og godt selskap, men dessverre er det ikke slik for alle. MENY støtter Kirkens Bymisjon og deres arbeid for å hjelpe mennesker i jula – og ellers i året. Les hvordan du også kan hjelpe.

Julen er for mange en tid man forbinder med sterke tradisjoner, familie, raushet og fellesskap. De fleste av oss tilbringer jula i godt selskap.

Her flyter praten godt og lenge mellom hver matbit, og de minste gleder seg til de endelig kan gå løs på pakkene under juletreet. Er man riktig heldig, kommer kanskje til og med selveste julenissen på besøk!

Det er ikke rart gleden er stor når julen endelig banker på døren – men slik er det ikke for alle.

Jeg er egentlig ikke noe glad i jula. I den tida blir det så tydelig at man står utenfor. 

- gjest, Kirkens Bymisjon

Dette vil vi i samarbeid med Kirkens Bymisjon gjøre noe med. Kirkens Bymisjon jobber for et varmere samfunn som inviterer til fellesskap og tilhørighet.

Slik kan du hjelpe

Gi varm middag og et godt sted å være for en som trenger det – både nå til jul, og resten av året. Slik kan du gi noen trygghet, varme og muligheten til å bli del av fellesskapet. Følelsen av tilhørighet og trygghet over et måltid kan endre et liv.

  • Vipps til 2490 - gi et valgfritt beløp
  • sms GLEDE til 2490 - 80 kr som dekker to middager
  • Doner din Trumf-bonus - gi et valgfritt beløp av din oppsparte Trumf-bonus
Gjennom hele advent og julehøytiden inviterer Kirkens Bymisjon inn til måltid og fellesskap. Gjennom hele advent og julehøytiden inviterer Kirkens Bymisjon inn til måltid og fellesskap.

Jula er for alle, og alle skal kunne ha noen å være med i juletiden. Mange gruer seg til jul, nettopp fordi de ikke opplever å være en del av et fellesskap. Derfor er det viktig å skape en god jul for de som trenger det aller mest.

Vi i Kirkens Bymisjon vet at for noen er det helt andre ord som beskriver julen. Den er en smertelig påminnelse om det som kunne ha vært. Å se og høre om andres julehøytid kan gjøre vondt.

Middager og et godt sted å være 

Gled en som gruer seg til jul ved å støtte Kirkens Bymisjons arbeid for mennesker som trenger måltider og det gode fellesskapet. Her får de som trenger det varme måltider og et sted å spise i fellesskap med andre.

Jula er ikke lett for mange. Å ha noen å feire jul med er noe mange av oss tar for gitt. Jula er ikke lett for mange. Å ha noen å feire jul med er noe mange av oss tar for gitt.

For noen er det næringsrike måltidet livsviktig, for mange er det vissheten om den åpne døra og fellesskapet rundt måltidet som er det livsviktige.

Gi en julegave med mening

Kirkens Bymisjon har også en nettbutikk hvor produktene lages av mennesker som av ulike grunner faller utenfor arbeidsmarkedet. Her får de arbeid, utfolde seg kreativt og kanskje viktigst av alt - et arbeidsfellesskap.

I nettbutikken finner du alt fra julepynt til smykker og interiør. Noe for enhver smak, og som kan kjøpes med god samvittighet. I nettbutikken finner du alt fra julepynt til smykker og interiør. Noe for enhver smak, og som kan kjøpes med god samvittighet.
Kjøp meningsfylte julegaver hos Kirkens Bymisjon


Kirkens Bymisjon driver en rekke tilbud for å hjelpe folk i arbeid. Det å ha noe å gå til er viktig av mange grunner. For mange er arbeid et alternativ til noe vanskelig. Det kan handle om rus, ensomhet og uro.

Kirkens Bymisjon vil gjerne bidra med det vi alle ønsker av en jobb: Arbeidsfellesskap, selvrespekt og lønn. Her kan du dermed gi julegaver som ikke bare er fine, men som kan gi mennesker muligheter de ellers ikke ville hatt.

Gi en julegave som varmer - enten det er en varm middag, tilbudet om å spise i selskap med andre mennesker eller en julegave som støtter dette arbeidet.