Vinterens råvarer i sesong

Vinterens råvarer i sesong

Oppdatert 20. januar 2023
Reker, skjell, Amalfi sitron, Adora tomat, blodappelsin og mer. Les hvilke råvarer i vintersesongen som er perfekte nå!

Amalfi sitron

Italiensk sitron som kun er tilgjengelig i januar - mars. Amalfi-sitronen er regnet som verdens aller beste sitron – og nå i sesongen får du den hos MENY. Den har en helt spesiell aroma og er utrolig saftig. 

Amalfi sitronene er ekstremt saftige og aromatiske, og de leveres med blad! Amalfi sitronene er ekstremt saftige og aromatiske, og de leveres med blad!

Reker og blåskjell 

Til tross for at reker, loff og majones smaker herlig av sommer, er faktisk ikke rekene på sitt aller beste der vi nyter dem en sen sommerdag. Når vinteren kommer og det blir kaldere i vannet, gir det nemlig optimale levevilkår for skalldyr og skjell.

Kjøp vinterens beste skalldyr:

Rød appelsin

Den røde appelsinen importeres fra Sicilia, og er kun tilgjengelig i januar-mars. Også kalt blodappelsin, som høres lite fristende ut, men denne appelsinen med det rare fruktkjøttet er faktisk en delikatesse!

 
Røde appelsiner kommer i flere forskjellige sorter, og hos MENY kan du finne blant annet Moro, Ippolito, Tarocco Rosso, Tarocco Meli og Sanguinelli i frukt og grøntavdelingen. Røde appelsiner kommer i flere forskjellige sorter, og hos MENY kan du finne blant annet Moro, Ippolito, Tarocco Rosso, Tarocco Meli og Sanguinelli i frukt og grøntavdelingen.

De røde appelsinene er nemlig søtere enn sine oransje søsken, og har en unik smak som gjør dem fortjent til tittelen som en ekte dessert-appelsin.

Skrei og andre delikatesser 

Skrei er eksklusiv festmat som du kun kan nyte fra januar til april. Kjøttet er hvitt og delikat, har en fin fasthet og ikke minst - en fantastisk smak!

I sesong finner du skrei og andre delikatesser som torsketunger, skreitunger, torskerogn og lever i fiskedisken hos din lokale MENY-butikk.

Når du ser torsk merket med SKREI®  kan du være trygg på at det er fra den norsk-arktiske stammen, som har vandret fra Barentshavet og blitt fisket på de tradisjonelle gytefeltene langs kysten av Norge. Når du ser torsk merket med SKREI® kan du være trygg på at det er fra den norsk-arktiske stammen, som har vandret fra Barentshavet og blitt fisket på de tradisjonelle gytefeltene langs kysten av Norge.

Adora tomaten 

Glad i tomater? Da bør du smake den spanske Adoratomaten - en særegen tomat med en helt unik smak. Kanskje du har sett den på ferie? Du får kjøpt den hos MENY fra november til mai.

Adora tomatene bør nytes som den er med litt salt og en god olje. Den er super å bruke i en frisk tomatsalat i selskap med andre typer tomater, eller på burgeren. Adora tomatene bør nytes som den er med litt salt og en god olje. Den er super å bruke i en frisk tomatsalat i selskap med andre typer tomater, eller på burgeren.