6 gode oppskrifter på vegetartaco

6 gode oppskrifter på vegetartaco

Vegetartaco er godt, sunt og enkelt å lage. Her har vi samlet de 6 mest populære oppskriftene på taco uten kjøtt!

Hvordan lage vegetartaco?

Med noen små enkle grep kan du gjøre tacoen vegetarisk. Det finnes flere gode alternativer til kjøtt, som funker så godt som erstatning for kjøttdeig at du ikke kommer til å merke at du spiser vegetartaco! De aller fleste grønnsaker passer godt med det klassiske tacokrydderet, så det eneste du trenger å gjøre er å steke de ønskede grønnsakene, og tilsette tacokrydder og vann.

Disse grønnsakene passer spesielt godt i taco som erstatning for kjøtt:

  • Bønner
  • Linser 
  • Sopp
  • Søtpotet
  • Squash

I tillegg passer vegetaralternativet Oumph!, vegetarfarse og egg godt i taco. 

Det øvrige tilbehøret, som ost, rømme, salatgrønnsaker og salsa, bruker du bare som vanlig.

Her er våre mest populære oppskrifter på uten kjøtt: 

Klassisk taco med Oumph!

Bytt ut tacokjøttet med Oumph!, og lag en kjøttfri taco full av smak. Denne oppskriften kan lett gjøres vegansk ved å bytte ut osten med veganosten Wilmersburger pizzatopping og droppe rømmen.

Enchiladas med stekt sopp og guacamole 

En vegetar-enchilada fylt med stekt sopp, vårløk og guacamole. Kremaktig fyll og sprø utside gjør dette til den perfekte enchiladaen! Serveres med litt kald rømme.

Vegetar quesadillas

Quesadillas er så enkelt som ostefylte tortillas, og fyllet kan du variere som du ønsker. Dette må legges inn før du steker disse herlighetene enten i panna eller på grillen.

Alt du trenger for å lage vegetar quesadillas:

Nachos med Oumph! eller vegetarfarse 

En rask og enkel tacoklassiker hvor du bruker vegetarfarse eller Oumph! i stedet for kjøttdeig sammen med vegansk ost og nachos chips.

Burritos uten kjøtt

Gode og smakfulle vegetarburritos er perfekt til lunsj eller tacorester. Dropper du rømmen blir burritosen vegansk. Grønn taco som er enkelt og godt både til hverdag og helg!

Alt du trenger for å lage kjøttfri burritos:

Hjertesalat med tacofyll

Sunnere taco får du ikke. Dette er en helgrønn tacoversjon hvor tacoskjellene er byttet ut med hjertesalat. Server med litt kald rømme og fersk guacamole!