Disse rettene blir bedre med krydderurter

Disse rettene blir bedre med krydderurter

Det finnes mange ulike typer urter med ulike bruksområder, men felles for dem alle er at de gjør god mat enda bedre og er like anvendelige som salt og pepper. De fleste retter blir bedre med krydderurter, men i disse for 5 rettene er urter et must og selve prikken over i'en.

Skalldyrsalat med dill

Skalldyr og dill går hånd i hånd. Du kan enten putte dill rett på toppen av rekesmørbrødet, skalldyrsalat og fiskesupper, eller du kan blande hakket dill inn i aioli og servere til.

Skagenrøre, eller skagensalat, er en klassiker med reker, krepsehaler og løyrom eller lodderogn.

Skagensalat er godt som pålegg på ristet brød med litt salat, eller som en forrett med avokado eller på mini toast. 

En klassiker med reker i en deilig kremete dressing med masse dill. En klassiker med reker i en deilig kremete dressing med masse dill.

Caprese med bailikum

Caprese er en herlig og klassisk kombinasjon hvor alt er opp til råvarene. Nydelige tomater, fersk ost, en fruktig og kaldpresset olivenolje og sødmefull balsamico. Vakkert og perfekt i all sin enkelhet!

Tomat- og mozzarellasalat er god sommermat. Tomat- og mozzarellasalat er god sommermat.

Basilikum + tomater = sant. 

I tillegg egner basilikum seg både i varm og kald mat, i marinader, dressinger, sauser, supper og pesto. Naturell kan du ha den på forskjellige matretter, tapas og smørbrød.

Krydderurter - hva passer de til?

Krydderurter - hva passer de til?

Få ting er så appetittvekkende som duften av friske urter, men kan du forskjell på alle urtene? Her får du en urteguide med de mest kjente urtene i det norske kjøkken. Krydderurter gir maten et løft, men det er ikke alltid lett å vite hvilke urter som passer til hva. Her får du noen tips!

Helstekt lam med rosmarin

Skal du servere lam kommer du sjeldent unna oppskrifter uten krydderurten rosmarin. Rosmarinkvastene har blitt klassikeren i det norske kjøkken, og sammen med hvitløk for mange blitt et «must» til lam.

Lammelåret gnis først godt inn med salt og pepper, for deretter å få lommer som fylles med hvitløksbåter og rosmarinkvaster.

 Et saftig lammelår er en utmerket måte å starte grillsesongen på. Et saftig lammelår er en utmerket måte å starte grillsesongen på.
Slik oppbevarer og tilbereder du urter

Slik oppbevarer og tilbereder du urter

Friske urter visner fort. Her får du gode tips til oppbevaring av friske krydderurter og smarte tips til tilberedning slik at du får nyte smakene lenger.

Asiatiske smaker med koriander

Koriander brukes mye i det asiatiske kjøkken, og spesielt den klassiske thaisuppen blir ikke seg selv uten å bli toppet med finhakket frisk koriander. 

Kremet thaisuppe toppet med kylling, koriander, rødløk og cashewnøtter. Kremet thaisuppe toppet med kylling, koriander, rødløk og cashewnøtter.

Fikk du lyst på kremet thaisuppe, men har ikke tid til å lage selv? Kjøp den ferdig hos MENY. 

Saftig biff med urtedressingen chimichurri

Chimichurri er en urtedressing fra Argentina, som er laget av olivenolje, hvitløk, eddik eller sitronsaft, persille og forskjellige urter. Sausen serveres til biff blant annet når du griller, men er også mye brukt som marinade eller dip.

Prøv norsk biffkjøtt spicet opp med argentinsk chimichurri. En liten matreise!