Hanne-Lenes veganske oppskrifter på julemat
Julen er til for å være med de man er glad i, nyte god mat og være rause mot hverandre. Heldigvis finnes det nå massevis av herlige juleoppskrifter som kan samle familien rundt bordet, uten at alle nødvendigvis spiser det samme.
Om noen i din familie ønsker å spise helt plantebasert, eller om hele familien vil øke litt tilbehørsmengde i år, så har vi løsningen for deg.
Prøv for eksempel den nydelige Soppsteken til jul med den digge brune sausen som alle er glad i ved siden av:
Dette er en skikkelig deilig rett som smaker både høst, jul og påske på en gang. Soppsteken har masse smak og er enkel og rask å lage.
Plantebasert pinnekjøtt? Klart det går an!
Hanne-Lene forteller at hun vokst opp med pinnekjøttlag med storfamilien hvert eneste år.
- De siste syv årene har jeg hatt med nøttestek eller vegisterkaker til denne kvelden. Selv om det er kjempegodt, så blir det jo ikke helt den samme følelsen, men jeg har ikke klart å finne noe annet som kan fungere som det salte kjøttet.
Etter å ha oppdaget jackfruit og den fantastiske konsistensen, så måtte jeg prøve å lage en pinnekjøttvariant. Den ble knallgod og kan serveres til tradisjonelt tilbehør.
Uansett hva du spiser til jul håper jeg du passer på å fylle på med masse farger og ulike konsistenser, og at du finner matglede uansett hvilke matvalg du tar.
God jul!