Hverdagsmiddager for deg som vil spise mindre kjøtt

Hverdagsmiddager for deg som vil spise mindre kjøtt

På utkikk etter kjøttfrie middagstips? Vi tipser om middager som er like gode uten kjøtt, og som faller i smak hos både store og små.

Stadig flere av oss har en ambisjon om å spise mindre kjøtt i hverdagen, men når klokken nærmer seg middagstid og magen roper etter mat, kan det være vanskelig å tenke ut nye oppskrifter.

Å spise mindre kjøtt trenger ikke å være vanskelig!

Her har vi samlet oppskrifter som er perfekt for deg som er vegetarianer, som trenger inspirasjon til kjøttfri mandag eller som bare ønsker å spise litt grønnere. God middag! 

Få 20% rabatt på vegetarprodukter

Hele julen får Trumf-medlemmer 20% rabatt på et stort utvalg vegetar og veganske produkter hos MENY. Velg mellom vår egen nøttestek, spennende pålegg, kjøtterstatning, vegansk iskrem og ferdige vegetarmiddager.

Chili sin carne 

Chili con carne er en populær hverdagsmiddag for store og små, men en chili uten kjøtt trenger ikke være fattig på smak! Denne oppskriften er full av smak og er et litt sunnere alternativ for deg som er vegetarianer, veganer, ønsker å kutte ned på kjøtt eller bare har lyst til å prøve noe nytt. Her har vi byttet ut «carne» med bønner, linser og kikerter, og får en kjøttfri spicy gryterett!

Chili uten kjøtt er den vegetariske versjonen av chili con carne, og er så absolutt verdt et forsøk! Chili uten kjøtt er den vegetariske versjonen av chili con carne, og er så absolutt verdt et forsøk!

Gryterett med kokosmelk

Thaigryte kommer i mange ulike varianter, blant annet med svinekjøtt, kylling eller torsk. I denne oppskriften har vi derimot brukt kikerter og bønner som proteinkilde, blandet med grønnkål, chili og kokosmelkResultatet er en varmende rett full av deilige smaker!

Kjøttfri pastagrateng 

I denne oppskriften er kjøttdeig og pølser byttet ut med bønner, og inneholder tomatsaus, grønnkål, chili og urter. Resultatet er like god, om ikke bedre enn kjent pastagrateng! Dette er en vegetarrett hele familien vil like og som fort kan bli en ny favoritt.

Pastagrateng uten kjøtt er et godt middagstips på en litt travel hverdag eller til lunsj i helgen. Pastagrateng uten kjøtt er et godt middagstips på en litt travel hverdag eller til lunsj i helgen.