Rotgrønnsaker passer godt til all slags mat, og spises året rundt. Men når høsten kommer, bugner butikkene av de norske rotgrønnsakene - og det er da rotgrønnsakene er på sitt aller beste! Alt fra knasende sprø gulrøtter til kålrot, pastinakk og andre rotgrønnsaker er perfekt tilbehør til alt fra hverdagsmiddagen som til helgematen.
Har du noen grønnsaker i kjøleskapet? Da kan du lage mye godt tilbehør! Å ovnssteke grønnsaker er enkelt, og grønnsakene gjør seg nærmest selv i ovnen.
Rotgrønnsaker egner seg svært godt som mos eller grateng til middagen, og kler like godt kylling som viltkjøtt. Ønsker du å prøve noe nytt å lage mos av? Du kan blande med potet eller gulrot om du ønsker en mildere smak.
Rotgrønnsaker er ekstra gode når de beholder noe av sin sprø konsistens, og å steke dem i stekepannen er raskt og enkelt - perfekt når du har dårlig tid eller vil ha tilbehør som passer til alt fra hverdagens fiskemiddag til helgens biffmiddag.
På kalde dager er det lite som topper en varm, fløyelsmyk suppe eller en varmende gryte. Høstens smaksrike grønnsaker passer perfekt i begge deler. Prøv en av våre favorittoppskrifer:
Det er ikke bare poteten som kan bli digg snacks. Det finnes mye godt du kan lage med grønnsaker også! Perfekt når du er fysen men har lyst på noe som både metter mer og er litt sunnere enn sjokolade og andre søte fristelser.
Sylting er ikke kun forbeholdt frukt og bær! Faktisk kan du sylte det meste, og det er en velfungerende konserveringsmåte som også gir en spennende og god smak på grønnsakene.