Matfaglig kompetanse
MENY har som mål å ha de mest faglig kompetente medarbeiderne. Det handler om å rekruttere sjømathandlere, butikkslaktere (nå slått sammen til ferskvarehandler), kokker og dem med fagbrev innen salgsfaget. Totalt pr 2023 har ca. 1000 ansatte i MENY fagbrev.
Fokus på matfaglig fagkompetanse handler også å om å ta inn lærlinger. MENY hadde ca. 150 lærlinger i 2023, og målet er at 3 av 5 av dem får fast jobb i MENY.
Rektruttering til matfagene
Vel så viktig er det å bidra til å øke rekrutteringen til de matfaglige yrkesfagene. Søkertallene her har dessverre vært svært lave de siste årene, og MENY jobber aktivt opp mot opplæringskontorene i et forsøk på å snu disse tallene.
Intern opplæring
MENY har flere interne opplæringsprogrammer, som traineeprogrammet, Grøntgatronomen og et eget lærlingprogram. Mange av de fagansatte stimuleres også til å delta i NM i ferskvarehandler.
De ansatte i MENY må også gjennom et omfattende digitalt læringsverktøy, hvor de blant annet drilles i MENYs verdier og visjoner, og får innføring i det å bli gode kundeveiledere. Her legges løpende ut nye kurs.
Fakta og tall:
-
Butikkene har betjente ferskvaredisker, inkl. kjøtt, fisk, deli, varmeskap og ost
-
ca. 1000 fagpersoner i MENY, inkludert butikkslaktere, sjømathandlere, ferskvarehandler, kokker, pølsemakere og medarbeidere innen salgsfaget.
-
Ca. 150 lærlinger i 2023. Mål om 200 i 2025.
-
MENY har omfattende interne utviklings- og opplæringsprogrammer.
-
Totalt 185 butikker og ca. 9300 matarbeidere pr 2023.