Juviksild - Romsdal
Det er bare den beste vinterfangede, vårgytende norske silda som blir Juviksild. Jon Ragnvald følger med på de innmeldte fangstene og kjøper råvarene nå kvaliteten er på topp. Og med utgangspunkt i solide tradisjoner produseres det her spiseklare kvalitetsprodukter for det moderne kjøkken.
Kjøp Juviksild hos MENY
Sildeproduksjon begynte i Juvika i 1928, da bestefaren til Jon Ragnvald og Hanne-Cecilie kjøpte en enkel brygge i den fredelige havnen ved Jektholmen.
Etter å ha gått sine barnsben i sildeproduksjonen tok de to søsknene over roret i 2017 med ønske om å modernisere og utvide nordmenns forståelse og kunnskap om bruk av sild.
Sild er en av våre mest næringsrike matvarer, og som i tillegg gir minst klimaavtrykk. Så selv om sild er en matvare sterkt bundet opp av tradisjoner, er det også en uutforsket kilde til spennende mat for fremtiden.
Juviksild i Møre og Romsdal, ble tildelt MENYs Matskattstipend i 2023 for arbeidet med å bringe silda tilbake på middagsbordet gjennom spiseklare sildefileter. Stipendet er brukt til å utvikle inspirerende oppskrifter med sild og lansere den den kjempegode middagsilden Matjessild.
Alle kan elske sild!
I januar 2020 ble Juviksilds kryddersildfilet kåret til Juryens Utvalgte, Årets matspire og fikk i tillegg Matkanalens spesialpris under Det Norske Måltid. Kryddersilda har også fått Spesialitet-merket fra Stiftelsen Norsk Mat.
På matfestivaler er det vanlig at folk som tror de ikke er sildespisere, blir kraftig overrasket når de får en smaksprøve.
Sild fortjener den aller største oppmerksomhet. Den oppmerksomheten får den på brygga i Juvika, der all produksjon foregår. Kvaliteten står i høysetet når vi skal produsere Juviksild og derfor benyttes kun utvalgt vinterfanget norsk vårgytende sild med riktig fettprosent. Alle fileter sorteres og kvalitetssikres før de legges i vår spesialkrydrede modningslake.
Bredt sortiment
I tillegg til alle variantene av påleggsild, kan du også kjøpe spekesildfilet og kryddersildfilet fra Juviksild, og ikke minst Matjesildfilet - perfekt krydret og med tydelig innslag av dill. De renskårne sildefiletene kan brukes til mange forskjellig retter til sildebordet, middagsmat og ikke minst til hjemmelaget sild.
Juviksild Spekesildfilet
Spiseklar spekesildfilet er korrekt modnet, med god tekstur og lukter friskt av hav. Med sin tydelige sildesmak passer den meget godt som middag, men også til forskjellige smørbrødvarianter eller som grunnlaget for hjemmelaget sild på glass.
Juviksild Kryddersildfilet
Spiseklar kryddersildfilet har en velkjent nellik-aroma, med en god balanse mellom krydderduft og hav. Den er utrolig allsidig og gir en smakfull middag, men kan også brukes i salater, på pizza, i taco, som smørbrød og selvfølgelig til din egen hjemmelagede sild på glass.
Juviksild Julekrydret
Julekrydret kryddersildfilet har mer av de gode julekrydderne. Den gir god smak til din egenproduserte julesild og passer også godt til frokost og lunch sammen med f.eks egg. Den litt kraftige kryddersmaken passer også godt til bruschetta med vannmelon og ruccola.