Brynhild - den lokale eksperten
MENY-Lauget består av matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. Brynhild er utdannet butikkslakter og brenner for tradisjonsrik vestlandsmat.
Brynhild Ree
Ferskvaresjef ved Helgø MENY Mariero, fra Ålgård
- Utdannet butikkslakter og har jobbet i MENY siden 2012
- På fritiden er jeg med familien, er svømmetrener og sitter i idrettsrådet på Ålgård.
Jeg har synes det har vært kjekt å lage mat helt siden jeg var liten. Det begynte på kjøkkenet til mor, og i tenårene begynte jeg å lage mat med farmor. Jeg lærte mye av henne.
Vi bakte mye lefser og flatbrød. Etter hvert fikk jeg en forkjærlighet for tradisjonsmat fra Rogaland.
Hva er ditt ekspertområde?
Jeg er veldig opptatt av å holde på og videreføre vestlandske tradisjoner som fenalår, sursteik og pinnekjøtt, blant annet. Jeg brenner veldig for lokalmat.
Hva betyr arbeidet med Matskatter for deg?
Det handler om å ta vare på lokale matvarer, og der gjør MENY veldig bra. Kundene har fått opp øynene for lokal og kortreist mat, og vi kan ta mye av æren for det.
Arbeidet med å fronte Matskattene i butikk, slik at kunder blir bevisste på dem, er utrolig viktig.
Hvilke lokale Matskatter er du glad i?
På høsten får vi lam fra en øy som heter Kvitsøy utenfor Stavanger. Det er ordentlig kvalitetslam som går og beiter i sjøkanten, og det gir kjøttet en ekstra god kvalitet. Den Matskatten finner du bare i MENY-butikkene i Rogaland.
Alt fra Jæren smak er utrolig godt, både av svin og lam. Og de fleste Angus-oksene går og beiter her i Rogaland.
Prøv en av Brynhilds favoritter:
Har du noen gode kokketips?
De nye stykningsdelene av Angus er veldig gode. Min favoritt er Angus Dragebiff, et marmorert kjøttstykke av storfe med mye smak. Den er perfekt både til grillspyd og fajitas.