Kristine - matinteressen går i arv
MENY-Lauget består av matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. Kristine er er utdannet kokk og brenner for sjømat.
Kristine T. Marheim
Ferskvaresjef ved MENY Vestkanten, fra Frekhaug
- Utdannet kokk med læretid på Bryggeloftet og Stuene i Bergen, begynte i MENY i 2010.
- På fritiden går jeg i fjellet med hunden min Angel. Barna og samboeren må også bli med, jeg lokker dem med boller.
Hvordan ble du interessert i mat?
Interessen har alltid vært der, jeg arvet den av farmor og mormor. Jeg husker at farmor laget hjemmelaget lammerull og syltelabber – god, gammeldags kost.
Det beste jeg visste som liten, var krabbe. Min far rensket krabben til meg og jeg spiste den med skje. Jeg vokste opp på en gård i sjøkanten og vi tok båten ut om kvelden for å lyse etter krabbe. Det var utrolig spennende!
Hva er ditt ekspertområde?
Fisk og sjømat er det jeg kan mest om, men jeg brenner også for MENY Angus – og lokalmat. Fisken er delikat, så det viktigste tipset jeg gir folk er å behandle den varsomt.
Hvor lenge en fisk skal stekes eller kokes kommer helt an på tykkelsen, derfor er viktig å lære å kjenne når noe er ferdig.
Du må våge å prøve og feile, så sitter det til slutt!
Hvis du skulle ta med tre Matskatter til en øde øy fra din region?
Jeg vil ta med Fana-osten, som er verdens beste, Jacobs Utvalgte ørret fra Osterøy og smalahove fra Voss. Og så lurer jeg med en hvit geitost fra Myrdal Gård.
Prøv en av Kristines Matskatt-favoritter:
Har du noen gode kokketips?
Angus culotte er en favoritt! Start med å rute fettsiden og stek biffen med fettsiden ned i en middels varm stekepanne i ti minutter.
Brun så resten og stek den ferdig i stekeovn på 120 grader i rundt 40 minutter, tiden avhenger av tykkelsen. Bruk steketermometer – ønsker du medium stekt biff er 57 grader i kjernetemperatur bra.