5 nye måter å bruke smøreost på
Smøreost, eller smelteost som de også kalles, er omsmeltede fastoster. Konsistensen er ofte smørbar som klengenavnet tilsier.
Nyhet! Norvegia® smøreost på tube
Den kjente og kjære Norvegia® kommer nå som en smørbar variant på tube med to spennende smaker: skinke og bacon. Norvegia® er ystet på fersk, norsk melk og er en mild og god ost som passer til alt og alle.
Ikke bare gjør dette smøreostene gode på knekkebrødet, det gjør også at de passer utmerket i matlagingen!
1. Lefserull med smøreost
Det er lite som er mer typisk norsk enn den klassiske lefserullen, så hvorfor ikke kombinere den med smakfull smøreost? Her kan du bruke det du har i kjøleskapet av grønnsaker, så får du en ny og spennende variant hver gang.
Dette trenger du:
- Smøreost, gjerne smørbar Norvegia med skinke
- Spinatblader
- Knuste kikerter
- Finhakkede tomater
Slik gjør du:
- Fordel smøreosten på lefser eller lomper.
- Ha på spinatblader, de knuste kikertene og tomatene.
- Rull sammen, del i skiver og spis!
Har du alt du trenger?
2. Bagels med smøreost og frisk topping
Nystekte bagels er både godt til frokost, lunsj eller som god kveldsmat. Sprø bagel med frisk topping passer til alle anledninger.
Bruk smøreost med skinke eller bacon, og topp med dette:
- Biter av søte, små tomater og basilikum
- Avokado og spirer
- Tynne skiver agurk og finsnittet rødløk
3. Mac n' cheese med smøreost
Smøreost trenger ikke bare brukes som pålegg - den er fantastisk i matlagingen. Spesielt smøreost med smak, som bacon eller skinke, kan gi retten et velsmakende løft. Prøv selv!
Dette trenger du:
- 1 dl H-melk
- 0,5 dl kremfløte
- 1 klype muskat
- 1 tube Norvegia Smørbar med skinke
- 1 klype salt og pepper
- 200 g kokt makaroni (ca. 100 g tørr)
- 1 dl revet Norvegia eller Jarlsberg
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Kok opp melk og fløte. Skru ned varmen og rør inn muskat, smøreost, salt og pepper.
- La osteblandingen småkoke i et par minutter, og vend inn den kokte makaronien.
- Ha blandingen over i en liten ildfast form og topp med revet ost. Stek i ovnen til toppen er gratinert og gyllen, 10-15 minutter.
Lage mac n' cheese? Kjøp alt du trenger:
4. Eggerøre med smøreost med bacon
Egg og bacon går hånd i hånd, men det betyr ikke at du trenger å steke opp bacon for å få den gode smakskombinasjonen. Toppes gjerne med frisk tomatsalsa.
Slik gjør du:
- Rist en skive godt brød med litt smør i stekepanna til gyllen på begge sider.
- Pisk 2 egg med salt og pepper og ha det stekepanna.
- Rør mens eggemassen stivner.
- Klem ut noen spiseskjeer av osten og vend lett inn før servering.
- Topp den rista skiven med eggerøre og server med en tomatsalsa.
5. Wrap med smøreost
Så enkelt, og så utrolig godt! Prøv smøreosten i en enkel wrap, og du har en ny favoritt til matpakken.
Slik gjør du:
- Smøreost med bacon smøres utover tortillalompene.
- Legg på skiver av kokt skinke
- Topp med salatblader, tomatbåter, paprikastaver og agurt
- Rull sammen og nyt!