Slik steker du pizza på grillen
En tynn, italiensk bunn får man som regel i en tradisjonell, vedfyrt pizzaovn. Her ønsker man intens temperatur på rundt 400 grader, noe som gir luftig skorpe og tynn, sprø bunn.
En kulegrill i kombinasjon med en pizzasten er perfekt til pizza nettopp på grunn av muligheten for god varme.
Et hint av smak fra kullet gjør dette tilnærmet likt opplevelsen du får av pizza bakt i en pizzaovn.
Slik griller du pizza
Gjør grillen klar til høy, direkte varme.
- Legg pizzasteinen midt på grillristen, la den bli skikkelig varm – det tar omtrent 20 minutter. La den gjerne ligge enda lenger.
- Legg pizzaen på steinen. Her kan du eventuelt "skli" bunnen over på grillen med bakepapir under, dra vekk papiret etter 30 sekunder når bunnen har satt seg litt. En pizzaspade med durumhvetemel gjør også susen når du skal flytte pizzaen over på grillen.
3. Stek pizzaen videre på indirekte varme. Hvis du bruker en gassgrill slukker du brenneren som er direkte under steinen. På kullgrillen legger du kullet i en sirkel i ytterkant av grillen, slik at det ikke er kull rett under stenen.
4. Pizza grilles under lokk på grillen. Følg godt med, den høye varmen og tynne bunnen gjør at pizzaen er ferdig på få minutter!
Lyst på napolitansk pizza? Vi har ferdig pizzadeig!
En ekte, italitensk pizza er gjerne langtidshevet for å få fram de gode smakene. Har du ikke tid til å sette en deig, eller har lyst på pizza nå? Hos MENY finner du vår egne, autentiske pizzadeig bakt med en smaksrik fordeig (poolish) som gir pizzabunnen både god smak og en fantastisk luftig skorpe.
Prøv den neste gang du skal grille!
Lag din egen pizzabunn
Å lage italiensk pizzabunn er ikke så vanskelig du skulle tro! Den trenger bare litt mer hevetid enn en vanlig, tykk pizzabunn. Gjør klar en deig tidlig på morgenen, eller lag den noen dager før du skal ha pizzakveld.