Mengdeberegning av skalldyr
Hvor mye reker regner man egentlig per person når man skal rense dem? Og hva beregner man per person når man skal lage skalldyrfat? Vi gir deg svarene!
Skalldyr har ofte en del som skal renses vekk. Skallet, bein og paven skal ofte fjernes, og da er det vanskeligere å beregne hva man faktisk skal handle med seg for å ikke sitte sultne igjen etter måltidet.
Så mye skalldyr beregner du per person
Skal du servere middag med skalldyr? Så mye må du beregne:
- Reker: 500 g per person
- Hummer: 1 stk à 300-500 g per person
- Sjøkreps: 500 g eller ca 3-4 store sjøkreps per person
- Ferskvannskreps: 500 g per person
- Blåskjell: 500 g per person
- Hjerteskjell: 500 g per person
- Kamskjell: 5 stk per person (1-3 til forrett)
- Østers: 6 stk per person
- Knivskjell: 500 g per person
- Vongoleskjell: 300 g per person
- Mandelskjell: 500 g per person
- Kongekrabbe: 375-500 g per person
- Hel, kokt krabbe: 1 krabbe à 400-500 g
- Krabbeklør: 375-500 g per person
- Krabbeskjell (ferdig renset): 1 stk per person
Servere flere skalldyr til samme måltid
Skal du servere flere typer skalldyr, halverer man mengden av hver. Dersom du ønsker å servere reker og blåskjell, beregner du 250 g reker og 250 g blåskjell per person.
Serverer du mer enn to typer skalldyr og skjell, kan du enkelt fortsette å dele mengden mellom antallet skalldyr du serverer på 500 g.