Slik steker du koteletter
Koteletter er mørt kjøtt som stekes ferdig på få minutter. Her får du tips om tilberedning og gode oppskrifter. Rask og god hverdagsmat!
I stekepanne
Brun kotelettene raskt i varm panne 2-3 minutter på hver side og dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 minutter.
Langt de fleste velger å skjære vekk kotelettens fettrand. Vent gjerne med dette til etter steking for å beholde det meste av den gode smaken.Ved oppvarming smelter noe av fettet og siver ut i pannen, så du trenger ikke være redd for at fett skal trekke inn i kjøttet. Renskjærer du kotelettene synker fettinnholdet fra 14 prosent til 5,1 prosent. Halvparten av dette er umettet fett.
Se oppskrift på svinekoteletter med lun fransk potetsalat her.
Alt du trenger til svinekoteletter med lun potetsalat:
Ovnsstekt i form
Ovnsstekte koteletter gir et saftig resultat og mindre oppvask. Bruk en stekepose, ildfastform eller langpanne. Krydre kotelettene med salt og pepper. Brun dem på begge sider i smør i en varm stekepanne.
Ha kotelettene i en ildfast form sammen med ønsket tilbehør og kraften. La kotelettene steke i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter.
- Se oppskrift på ovnsstekte nakkekoteletter og grønnsaker i form her.