Mai er en festmåned! Med dåp, konfirmasjon, bryllup og andre store anledninger har vi samlet alt du trenger til den store dagen. Vi gir deg de gode tipsene og oppskriftene på alt fra frokost og forretter, til kaker og god drikke du kan servere.
17. mai er ikke den samme uten et kakebord - uansett hvor mange eller få dere blir. I tillegg til pavlova er bløtkake, kransekake, rullekake, ostekaker og friske frukt og bærkaker populære innslag. En is eller muffins i hånden er ofte barnas favoritt.
Et godt koldtbord eller tapasbord er perfekt på en festdag som 17. mai. Nyt flere retter, godt pålegg, salater og tilbehør. Her er noe av det du bør servere på koldtbordet.
Start dagen med en god frokost! Saftig eggerøre, gode skinker og pålegg samt god drikke i glasset er det som skal til for å sette stemningen. Husk sesongens friske frukt og bær!
Pavlova har blitt den soleklare vinneren på kakebordet til både 17. mai feiringen, konfirmasjon eller dåp. Lag en klassisk pavlova med krem og friske bær, eller prøv en variant med iskrem, sjokolade eller pavlovarull. Her er det kun fantasien som setter grenser!
Om du ikke vil gå for en vanlig champagnefrokost, eller ønsker alkoholfrie alternativer er det mye godt du kan servere gjestene. Mocktails er rett og slett alkoholfrie drinker - og de smaker minst like godt! Prøv en av disse gode oppskriftene:
En pølse i hånda hører med på 17. mai! Med vårt store utvalg av pølser og tilbehør trenger ingen være like!
Både barn og voksne gleder seg stort til god mat, men ikke minst masse is, kake og sommerfriske desserter. Server iskrem på nye måter eller lag søte desserter i flaggets farger.