Det beste av vilt
Selv om du ikke går på jakt selv, er det heldigvis fullt mulig å nyte lekkert viltkjøtt når høstmørket faller på.
Hos MENY har vi et rikt utvalg av både de mest tradisjonelle vilttypene som elg, rype og reinsdyr til mer eksotiske innslag som fasan.
Stort utvalg viltkjøtt hos MENY:
Hjort
Hjort er utrolig mørt og godt kjøtt. Lag et måltid med hjort hvor smaken av vilt tas igjen i tilbehøret. Server hjort med risotto, og i litt lønnesirup blandet sammen med grønnsakene foe en god sødme.
Husk det gode tilbehøret:
Lag noe godt med elgkjøtt
Høstens beter er proppfulle av både smak og farge. Ha dem som tilbehør til en rustikk elgstek.
La elgen få langtidssteke med steketermometer, så får du saftig og mørt kjøtt. Husk å la steken hvile før du skjærer i den!
Viltburger til helgekosen
Lyst til å lage en skikkelig høstburger til helgekosen? Lag en viltburger av elgkjøtt med høstens ferske kantareller, sprøstekt bacon og hjemmelagde potetbåter.
Lag noe godt av rype
Rype er kjempegod mat og ekstra god er den om den er selvskutt og servert med en god jakthistorie til.
Briljer på kjøkkenet med ovnsstekte rypebryst med fløtesaus og mandelpotetmos. Pass på tilberedningstiden så rypekjøttet ikke blir for godt stekt. Litt rosa kjøtt er mørest og saftigst.
Prøv disse lekre oppskriftene med rype:
Reinsdyr
Grip muligheten høsten gir, og invitér på festmiddag! Den unike og deilige smaken på reinsdyrkjøtt byr på gode minner for mange og serveres gjerne med sesongens sopp og rørte tyttebær.
Skav
Skav er også selvskreven i viltgryte. En rimelig og lun høstrett som virkelig setter den rette stemningen både til hverdag og helg.