Desserter som passer til kalkun

Desserter som passer til kalkun

En kalkunmiddag er ganske lett middag som tåler en litt kraftigere dessert. Se våre forslag og oppskrifter til deilige desserter som passer etter kalkunmiddagen.

Klassiske juledesserter som multekrem, karamellpudding og riskrem passer godt, men du kan også servere en luftig sjokolademousse eller en fløyelsmyk panna cotta.

Stort sett passer alle desserter fint etter en kalkunmiddag, og dette er våre anbefalinger:

Brie med stekte pærer og nøtter

Nøtter og honning er en uslåelig kombinasjon til god ost og denne retten smaker fantastisk godt som dessert.

Med stekt pære som prikken over i-en er dette en verdig avslutning på et godt festmåltid.

Crema catalana med appelsin

Crema catalana (også kalt creme catalane) er en tradisjonell, spansk dessert som lages av melk, eggeplommer og sukker.

Den regnes som forgjengeren til crème brûlée, og er en perfekt dessert etter en deilig kalkunmiddag.

Lite tid? Vi har ferdige desserter:

Klassisk panna cotta

Panna cotta er en tradisjonell italiensk dessert laget av fløte og sukker. Her kan man eksprimentere mye med ulik topping eller ulike smaker som sjokolade eller frisk lime.

Panna cotta med julesmaker? La kanel, vanilje og stjerneanis trekke i fløten, slik at du får smak av julens krydder i desserten.

Panna Cotta med gløggmarinerte jordbær

Smaken av jul i en fantastisk dessert. Ferdig panna cotta smeltes om og serveres med jordbær marinert i gløgg. Enklere blir det ikke!

Gjør det enkelt med ferdig panna cotta:

Gi julekakene en ny smak

Gi julekakene en ny smak

Det hender jo at det kan bli litt mye julekaker noen ganger, og da er det godt at man kan bruke dem på litt ulike måter. Vi gir deg våre beste tips!

Crème brûlée

Crème brûlée er en perfekt avslutning på et bedre måltid, og med denne oppskriften kan du imponere stort. Crème brûlée er overraskende enkelt å lage, og smaker helt fantastisk godt.

Klassisk sjokolademousse

Sjokolademousse er en klassiker i dessertskålen etter en bedre middag, og det er utrolig enkelt å lage fra bunnen. Her kan du variere med ulike typer sjokolader etter smak.

Topp gjerne med krem, nøtter og friske bær.