World Cheese Awards er verdensmesterskapet for ost og i år arrangeres det i Norge, nærmere bestemt i Trondheim 26-28 oktober 2023
Her møtes ystere fra hele verden for å konkurrere om den gjeve tittelen verdens beste ost. Norsk ost har vunnet tittelen i både 2016 og 2018, og stadig flere norske ysterier har med seg medaljer hjem fra mesterskapet.
Det er ikke til å stikke under stol at norsk ost har hatt en eventyrlig reise de siste tiårene. Fra å bare spise norsk gulost og brunost, ystes det nå alt fra spennende brie til blåmuggost som blir kåret til verdens beste.
Det har stadig blitt et større fokus på kvalitetsost, og grunnlaget ligger i den smaksrike, norske melken. Hvert ysteri har sin egen oppskrift på alt fra hva kuene skal spise til riktig lagringstid for å få den aller beste osten. Har du lyst til å høre lære mer om hvordan foredlingen av melk til ost foregår anbefaler vi Ostepodden der Pål K Medhus fordyper seg i temaet.