For mange er lutefisk et fast innslag i både førjulstiden og julen. Her finner du oppskrift på lutefisk, oppskrifter og tips til tilbehør og alt om MENYs lutefisk fra Værøy.

Slik lager du lutefisk
MENY presenter:
LukkNår det gjelder mengde bør du beregne 500-750 gram lutefisk per person.

Lene Kristiansen
Medlem av MENY-LaugetLutefisken lages på forskjellige måter etter hvor i landet du kommer fra. Noen liker den dampet i kjele, mens andre baker den i ovnen. Noen spiser den med ertestuing og bacon, mens andre liker den best med lønnesirup og brunost. Tradisjonelt spiser man Ringeriks- eller mandelpotet til lutefisk, men nå finnes det mange spennende norske potetsorter; prøv Gulløye fra Troms, Fjellmandel fra Oppdal, eller delikatessepoteter fra Bjertnæs & Hoel i Vestfold.

Guro Bondestad
MENY Grim