Keiserlig crispy duck

Keiserlig crispy duck

Lag et festmåltid med crispy duck, hoisinsaus og grønnsaker. Vi anbefaler bestselgeren Jacobs Utvalgte crispy duck kit.

Saftig og sprøtt kjøtt, smaksrik hoisinsaus og friske grønnsaker rullet inn i en tynn pannekake. Crispy duck har blitt en favoritt lang ut over Asias grenser.

Blir ikke enklere enn med kit fra Jacobs Utvalgte

Pekingandens kulinariske historie går tilbake til Yuan-dynastiet, der den var regnet som keiserlig mat.

Du finner crispy duck-kit fra Jacobs Utvalgte i frysedisken hos oss, med ferdigstekt og marinert Pekingand, hoisinsaus og pannekaker.

Kjøp den eller legg i handlelisten:

Alt du trenger å gjøre er å steke den litt til i ovnen og supplere med finsnittet vårløk og agurk – for en klassisk variant. Den er også god med reddik, kål, mango og rødløk.

Tilbehør du kanskje også trenger?

Tilberedning av Jacobs Utvalgte crispy duck kit 

Pekingand: Kjøttet bør tines i kjøleskap. Forvarm ovn til 250 gader. 

  • Tørk av skinnet med kjøkkenpapir eller lignende. 
  • Pensle anden med litt olje og salte lett om ønskelig. 
  • Sett inn i ovnen og skru ned tempratur til 230 grader.
  • Stek i ca. 20 min til skinnet har fått gyllen farge. La anden hvile i 5 minutter.

Alternativt kan anden stekes i en panne på begge sider til skinnet er gyllent og sprøtt. 

Emblem
Stek anden lenge nok i ovnen slik at den får en crispy overflate. Du kan gjerne bruke grillfunksjonen på ovnen din. Men følg med så den ikke blir hard og tørr.

Damp pannekaker: 

  • Fjern embalasjen og kok opp litt vann i en kjele. La pannekakene dampe i minutter. 
  • Dette kan gjøres enten ved en bambusdamper, grønnsaksdamper eller ved ruk av et dørslag over kjelen.

Alternativt så kan man klikke noen hull i plasten og varme den i mikro i 1 min ved 600 W. 

Serveringsforslag

Tilbered and, tin sausen og damp pannekaker som beskrevet. Server hoisinsausen i en skål. Dra kjøttet fra hverandre med to gafler eller bruk fingrene. Del 4-5 vårløk i tynne staver. Del 3/4 agurk i to på langs og skrap ut den bløte kjernen, før du skjærer den i tynne staver. 

Begynn med en pannekake, ha på litt hoisinsaus og topp det hele med grønnsaker og andekjøtt. Rull sammen og nyt!

Crispy duck setter du på bordet sammen med hoisinsaus, grønnsaker og dampede pannekaker. Crispy duck setter du på bordet sammen med hoisinsaus, grønnsaker og dampede pannekaker.

Lag en restesalat

Har du rester til overs, lag en frisk og god salat! Andekjøttets runde smak er perfekt med salatblader, valnøtter og chevre. Ha gjerne over rosiner og litt honning, for en fin balanse.