Økologiske oster hos MENY

Økologiske oster hos MENY

I MENY er vi lidenskapelig opptatt av mat, for vi tror at den som spiser bedre også lever bedre. For deg som ønsker å spise økologisk har vi det største og beste utvalget av økologisk mat – og også økologisk ost.

Hva er økologisk ost?

Kyrne som produserer melk til økologisk ost spiser økologisk fôr uten sprøytemidler og kunstgjødsel. Beite og konservert grovfôr med gras og kløver er viktige deler av kostholdet. Bruk av fôr med genmodifiserte organismer (GMO) er ikke tillatt.

Dyrene har tilgang til uteområdet slik at de kan lufte seg hele året. Melken håndteres adskilt fra vanlig melk på meieriet, og emballasjen til både melk og ferdig ost merkes med det lett kjennbare Ø-merket. 

Her er en oversikt over noen av de økologiske ostene som selges hos MENY:

Økologiske oster fra Den Blinde Ku

Ostene fra Den Blinde Ku har blitt kjent i hele landet etter den sjarmerende historien om Inger Rosenfeld som fikk ei halvblind ku i 50-års gave. Kua gjorde at Inger fulgte sin drøm om å lage ost. Ostene har etterhvert fått oppmerksomhet og vunnet priser for sin gode smak rundt omkring i verden. 

Wyfe of Bath

Denne osten er håndlaget på økologisk kumelk, er hard og ru i skorpen samtidig som selve osten er kremaktig. Fargen er lys og karamellaktig. Fire måneders lagring gir osten en søt, saftig og rik smak. Denne gaudaosten passer perfekt på et ostefat, på et ostesmørbrød eller i retter der du treger en smaksrik ost.

Blå Castello

En smakfull blåmuggost laget av økologisk kumelk. Osten har en bløt og kremet konsistens og en fyldig avrundet smak. Denne osten passer i salater og på smørbrød, men også på en nystekt biff og i bakt potet. 

Norges største økologiske utvalg

Norges største økologiske utvalg

MENY er og skal være den dagligvarekjeden med det største utvalget og den...

Norvegia

Norvegia er en klassiker på brødskiva eller på ostesmørbrødet for mange. Norvegia Økologisk har den milde Norvegia-smaken, er laget med økologisk melk og er lagret i 3 måneder. Økologisk Norvegia smelter lett og har en smidig konsistens som passer i en god salat, på et varmt ostesmørbrød eller revet til tacoen eller på lasagnen.

Castello Brie

Laget av 100% økologisk kumelk er dette en mild og rund Brie. Dette er en halvfast ost som blir mer og mer kremet med tiden. Smaken er mild og syrlig i starten, og får en mer aromatiske toner med alderen. Denne osten passer fint på ostefatet, i salaten eller smeltet på helgebiffen.

Dovreost Brie

Økologisk Dovreost Brie ble utviklet med ønske om å lage en særegen Brie med litt mer smak enn den tradisjonelle norske varianten. Denne hvitmuggosten er en ustabilisert Brie. Dette betyr at osten modnes fra ytterkant og inn. Når kjernen er jevn er osten moden. 

I moden tilstand har den en kremaktig konsistens. Osten har en fløyelsmyk, hvitaktig skorpe. Den har en frisk, pikant og syrlig smak med lang og spennende ettersmak.

Smaker godt på brød, som snacks, i osteannretninger eller fritert, gjerne servert med syltetøy eller bær til. De fleste hvitmuggoster smaker best når de serveres romtemperert.

Ostefat med milde oster Ostefat med milde oster

Tips til en vellyket økologisk osteaften:

 • Ta ostene ut av kjøleskapet ca 1 time før de skal serveres. Romtemperert ost smaker mye mer enn en ost som kommer direkte fra kjøleskapet.
 • Velg ut tre oster og server dem med kjeks og en marmelade. Ostefat trenger ikke å være så omfattende, og passer like godt til hverdagskos som til fest. 

Enkelt og godt tilbehør til ostefat

Honningstekte valnøtter

Honningstekte valnøtter

Under 20 min
 • kr 49 90

  kr 399,20/kg

  Valnøtter

  Ekstra Lyse 125g Dln

 • kr 68 20

  kr 194,86/kg

  Fjellhonning

  Flytende 350g Honningsentralen

 • kr 19 90

  kr 199,00/kg

  Urte

  9cm Rosmarin Gartner