Massasje med skumrulle

Massasje med skumrulle

Til alle som sliter med ømme muskler og ønsker massasje, anbefales skumrulle, også kalt "foamroll". Det er et rør du kan bruke til å utføre selvmassasje kun ved hjelp av rulling! Her kan legger, rygg, lår og stort sett hele kroppen få en dyp massasje uten at du trenger å bruke masse penger hos massør.

Skumrulle har blitt utrolig populært og er enkelt å bruke. Du kan oppleve at det kan bli ømt de første gangene, men etterhvert vil du merke at du får mindre vondt, og at musklene faktisk føles bedre. Det er en fin måte å massere musklene etter styrketreninga på. Økt blodsirkulasjon gjør at restitusjonsprosessen blir kortere. 

Yttersiden av låret
Ligg på siden og plasser skumrullen under deg. Rull fra hofta og ned til kneet. Dette senedraget kan være veldig ømt i starten, så begynn forsiktig.


 

 

Mobilitetsøvelse for brystrygg

Ligg på ryggen med bøyde bein og hælene i gulvet. Plasser skumrullen under deg så den ligger under høyden brystet ditt har. Ligg helt i ro med mage og korsygg (denne posisjonen skal holdes konstant under hele øvelsen). Deretter plasserer du armene under hodet eller foran deg i kors og bøyer ryggen bakover og frem igjen. Kjenn etter hvordan du jobber med å bøye på skjelettet. Begynn forsiktig. Etter 5 repetisjoner ruller du litt oppover så du treffer litt høyere i i brystryggen. Gjenta tre steder. I dette området av ryggen kan vi stivne til. Ved å gjøre denne mobilitetsøvelsen kan vi jobbe med å øke bevegelsen.

 

 

 

 

 

Leggen
Sitt så skumrullen er plassert under leggmuskulaturen din. Rull opp til kneet og ned til ankelen. Bytt på hvor på muskelen du ruller, så du til sammen treffer hele. 

 

 

 

 
Forsiden av låret 
Ligg på magen med skumrullen plassert under hoftekammen. Rull ned mot kneet og opp til hofta igjen. Bytt på hvor på muskelen du ruller, yttersiden eller innersiden.  

 Tips:

Det er ikke et poeng å rulle på muskler uten motstand og smerte. Gir ikke rulling over tid noen effekt på et område, kan det være en grunn til at kroppen din har en spenning rundt dette området. Da ville jeg anbefalt deg å oppsøke en terapeut.