Superveteraner i MENY

Superveteraner i MENY

Publisert 28. juni 2021
I MENY finnes det per dags dato rundt 8000 medarbeidere. Mange av disse kommer og går, mens noen har kommet for å bli. Det finnes matarbeidere der ute som har jobbet en årrekke og viet hele livet sitt til MENY.

Det er mange som har hatt sin første arbeidsplass hos MENY og ser på det som en positiv start på arbeidslivet. Noen lengter også tilbake. Det viktigste er at menneskene har det bra! Har de det bra, så blir butikken og resultatene også bra!

12 ansatte med jubileum hos MENY Sarpsborg

MENY Sarpsborg åpnet en splitter ny butikk som Ultra 11. november 1999. I 2010 ble butikken omprofilert som MENY.

I dag jobber det fremdeles syv personer som har vært med helt siden åpningsdagen. Julen 2019 feiret butikken 20-års jubileum, med utdeling av hele 12 gullklokker. 

Aasta (65) på MENY Sarpsborg

En av de som skiller seg ut av en av mange ansatte er Aasta. Aasta Paulsrud (65) har lang fartstid i kjeden og begynte sin karriere i Centragruppen i 1974.

Med ansvar for regnskap, faktura, pakkseddel og lønnsavslutninger. I 1999 gikk hun over til å bli en del av MENY/Ultra Sarpsborg ved åpning, og gikk dermed fra kontordame på Servicekontoret til kontordame i butikk. Dette kombinert med vakter i kassa og varepåfylling.

Aasta er et stort forbilde for resten av butikken, sier den fornøyde butikksjefen Ole Jonny Aasta er et stort forbilde for resten av butikken, sier den fornøyde butikksjefen Ole Jonny

Aasta jobber pr. dags dato to dager fast i uken, og sier aldri nei til en ekstra vakt eller to. 

Jeg syntes det er gøy å jobbe ute i butikken. Det er så hyggelig å slå av en prat med kundene og betjene de i kassa. 

- På fridagene hennes ser vi henne stadig rydde handlevogner og sørger for at alt er på stell, før gåturen hennes fortsetter videre, forteller assisterende butikksjef Anette Hall Bredeg.

 

Kjøpmannen Ole Jonny kan fortelle at Aasta har hentet handlevogner helt på andre siden av byen på søndagsturene sine, trillet de gjennom byen og over fortauskanter, brostein og overgangsfelt. Hun er et stort forbilde for resten av butikken kan Ole Jonny konstatere. 

Det er ikke bare de ansatte som setter pris på Aasta og jobben hun gjør, men også kundene som er innom. Flere stamkunder er innom for en hyggelig prat.

- Det har hendt at jeg har fått både sjokolade, vin og blomster av kunder, forteller Aasta. - Men det er jo bare hyggelig. Man knytter jo bånd med kundene også. 

Anette (44) på MENY Sarpsborg

Anette (44) er assisterende butikksjef og er også en av de som har vært med siden åpning av butikken.

Karrieren til Anette begynte sammen med kjøpmann Ole Jonny da de studerte sammen på Norges Varehandelshøyskole. De fikk begge jobb samtidig og Anette begynte som varebestiller i butikken, mens Ole Jonny var øl- og mineralvannansvarlig.

 

Anette er oppvokst i butikk da hun var med å hjelpe faren sin i en av byens dagligvarebutikker, før hun startet opp i Ultra/Meny i 1999.

Med lederkurset LIP i ryggen, og en god dose erfaring fra over 20 år i bransjen er hun ekstremt stødig i rollen sin som assisterende butikksjef.

Anette har stålkontroll på alt som kommer til driften av kolonial og frukt og grønt - det er ingenting hun ikke fikser!
- Butikksjef Ole Jonny

Kjøpmann Ole Jonny på MENY Sarpsborg

Ole Jonny har vært kjøpmann siden 2007. Han og Aasta knyttet fort bånd da de tidligere hadde kontor ved siden av hverandre. 

Hun har vært en god støttespiller for meg hele veien, og hun har hjulpet meg i rollen som butikksjef. Vi kan snakke sammen om alt, vi kjenner hverandre på godt og vondt, og hun er en man kan komme til for å få gode råd.

Jeg har lært så vanvittig mye av Aasta med all hennes erfaring. Jeg setter stor pris på å ha henne med på laget den dag i dag. Hun har på mange måter blitt “min andre mamma” som betyr mye for meg! 

- Ole Jonny setter butikken foran alt. Det er akkurat slike som Ole Jonny som gjør at man ønsker å jobbe her, forteller Aasta.

- Det er viktig med en leder som ser deg og inspirerer deg, og da er det klart at det smitter over på oss andre, fortsetter hun.

Det er jo ingen som vil slutte her, vi har det veldig fint på jobb.