Derfor fjerner vi ikke all plast rundt frukt og grønt

Derfor fjerner vi ikke all plast rundt frukt og grønt

Publisert 19. september 2018
Uten plast øker matsvinnet.

I likhet med deg, ønsker vi å bruke mindre plast. Derfor har vi fjernet mye unødvendig engangsplast fra frukt og grønt avdelingen vår, som for eksempel plastskålen under hjertesalat, gulrøtter og avokadoer. I tillegg vil all vår plast på frukt og grønt innen kort tid være resirkulerbar.

Men hvorfor fjerner vi ikke bare all plast?

Fjerner vi plastemballasjen på all frukt og grønt, dukker et større miljøproblem opp: økt matsvinn.

En del frukt og grønt inneholder mye vann, og i romtemperatur vil vannet i frukt og grønt som gulrøtter, paprika og agurk fordampe. Resultatet er tørre og innskrumpede grønnsaker, som ofte havner i søpla. 

Frukt og grønnsaker som behøver plast for å bevare kvaliteten. Frukt og grønnsaker som behøver plast for å bevare kvaliteten.
Emblem
Uten plast holder en agurk ifølge BAMA i rundt tre dager. Har den plast rundt seg, holder den seg derimot i omtrent to uker.
Nå blir det mindre plast hos MENY

Nå blir det mindre plast hos MENY

Mer papp og løsvekt. Og kun resirkulerbar plast. Vi intensiverer arbeidet med å gjøre frukt- og grøntavdelingen mer miljøvennlig – men fortsatt like fristende.

Hvorfor ikke papir?

«Men hvorfor kan dere ikke bruke papir som emballasje?», er det mange som spør.

Papir holder dessverre ikke like godt på fuktigheten som plast, og papir kan derfor ikke brukes for å forlenge holdbarheten på frukt og grønt.  

Gjenbrukspose til frukt & grønt

Gjenbrukspose til frukt & grønt

I MENY ønsker vi å bidra til å redusere bruken av unødvendig plast. Derfor lanserer vi gjenbruksposer til frukt og grønt. Praktiske og miljøvennlige gjenbruksnett som kan vaskes.