Skolebollens dag - fredag 20. juni
Skoleboller er en av de store favorittene når det kommer til søt gjærbakst. En luftig bolle med deilig eggekrem i midten og melisglasur toppet med kokos. Helst skal det være rikelig med fyll og topping, med bare litt plass på siden så du klarer å holde den uten å bli for klissete.
Kjøp skoleboller hos MENY
Derfor feirer vi skolebollens dag
Skolebollens dag er en relativt ny matdag. I 2017 tok opplysningskontoret for brød og korn initiativet til å feire den elskede hvetebollen med kokos, og dagen ble en stor suksess.
Nå feirer vi skolebollen den siste fredagen før skoleferien, og dagen ble valgt fordi vi trenger å kose oss litt etter hard innsats på skolen eller jobben før den etterlengtede sommerferien.
Lag vaniljekremen selv! Prøv en av disse oppskriftene:
Skolebollens mange navn
Dette er kanskje bakverket med flest navn. Mange kaller den for skolebrød, vi har valgt å kalle den skolebolle siden den er søt, mens på sørlandet heter bollen purke, porke og tolvøres. Sistnevnte kommer antakeligvis av at prisen opprinnelig var 12 øre.
Skillings, olabolle, eggemelisbolle og pai er andre navn som henger igjen og kan dukke opp nå og da.
Lag hvetestang
En hvetestang er egentlig bare en lang skolebolle, så dersom du skal ha gjester og vil lage en vri på skolebollen kan du jo prøve denne.