10 finalister klare i Norges største lokalmatpris 2018
Hva er Matskattstipendet?
For at du skal finne et enda større utvalg av lokale råvarer av høy kvalitet i din butikk, deler vi hvert år ut Matskattstipendet – et stipend vi håper vil inspirere lokale matprodusenter og glede deg som er glad i god, lokal mat.
Siden 2015 har vi delt ut ett hovedstipend på 500 000,- og flere mindre stipender til lokale produsenter som lager produkter av en helt unik kvalitet.
Finalistene til Matskattstipendet velges ut blant produsenter som MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter, har reist land og strand rundt for å finne.
Vinneren av stipendet får kr 500 000 som skal brukes på sitt spesielle innovasjonsprosjekt. Det blir også utdelt et stipend på kr 150 000 og et på kr 100 000.
Finalister 2018
Blant årets 10 utvalgte er alt fra fiskeforedling, ost og desserter til korn, asparges og drikke. Det viser spennet i norsk lokalmatproduksjon. Det er også stor geografisk spredning fra Troms i nord til Rogaland i sør.
- Det er fjerde året på rad vi deler ut dette stipendet, og er stolte av at landbruksminister Jon Georg Dale også i år skal lede juryens arbeid med å kåre vinneren.
- Vi jobber tett med flere hundre norske lokalmatprodusenter, og er hele tiden på jakt etter mennesker med evner og mot til å utvikle produkter i verdensklasse basert på lokale råvarer, sier Espen Schöning Lie, kokk og leder av MENY-lauget.