Fra matsvinn til pølsegull

Fra matsvinn til pølsegull

Publisert 19. mai 2022
I vinter sto Eiker Gårdsysteri i fare for å kaste 800 kg ost grunnet skjønnhetsfeil. MENY bestemte seg for å løse ysteriets matsvinnutfordring. En pølse ble utviklet i limited edition. I mai fikk holtefjellpølsa gull i NM i kjøtt i klassen «Snadderpølse hot».

 - At nylanseringen vår, Holtefjellpølse, stakk av med en gullmedalje i NM er ekstra moro. Produktet er resultat av et bærekraftinitiativ, men også et godt samarbeid mellom flere av våre lokalmatleverandører, sier Espen Lie, leder av MENY-Lauget og kategorisjef for ferskvare i MENY.

I vinter ble han kontaktet av Eiker Gårdsysteri, som er en av MENYs lokalmatleverandør på ost. Ysteriet sto i fare for å måtte destruere 800 kg ost av typen Eiker Holtefjell ung, grunnet skjønnhetsfeil.

Espen samlet MENY-Lauget og pølsemaker Albert Idsøe. Sammen utviklet de den grovkvernede Holtefjellpølsa av Jæren Smak-svin.

Sommerens nyheter i ferskvaredisken

Sommerens nyheter i ferskvaredisken

I sommer finner du mange nye smaker i ferskvaredisken hos MENY. Gjør det enkelt med smakfulle pølser, godt tilbehør og shawarma på grillen. Og det beste av alt? Her trenger du kun kjøpe akkurat den mengden du faktisk trenger.

I tillegg til ost fra Eiker, er pølsa smaksatte med mesk fra fermentering av Midsummer Hotsauce. Midsummer, som produserer fantastisk Hot sauce av norsk chili dyrket i Stavanger, er også en av MENYs lokalmatleverandører.

Holtefjellpølsa har mye god smak og lett sting, og den er en limited edition, så den har vi ikke for alltid.

- Det er ikke bare dommerne i NM som liker pølsa. Den er alt blitt en salgssuksess i MENY. Læringen i prosjektet tar vi med oss videre, avslutter Lie.

Kjøp Holtefjellpølsa hos MENY

Medaljedryss til MENYs matskatter

NM i kjøtt gikk av stabelen 12. mai. Da smakte 24 dommere seg gjennom over 600 produkter fordelt på ulike kategorier innen spekemat, pølser, grillmat og bacon. De delte ut medaljer i tre valører: gull, sølv og bronse.

Mange av MENYs lokalmatleverandører fikk edle medaljer

Gull gikk til Ask Spekehus med PASSE fennikel salami, Tind med speket og marinert Lammelår, Toten Kjøtt med både Toten Pølse og Snadderpølsa Siciliano, Brødrene Ringstad med Rødvinspølse og Aron Mat med både Honningglasert fenalår og Fenalår av villsaulam.

Brødrene Ringstad hentet også hjem en sølvmedalje for Ulvehyl, mens Røroskjøtt og Aron Mat fikk bronse for henholdsvis Gårdspølse og Modnet bacon.

Vinnerne i NM i kjøtt får du i MENY

Vinnerne i NM i kjøtt får du i MENY

Både angusburger, flere MENY-produkter, Jacobs Utvalgte-pølser, våre egne kyllingspyd og flere av våre matskatter fikk edle medaljer i NM i grill- og spekemat. Her får du en oversikt over medaljevinnerne vi har i MENY.

Jacobs Utvalgte-serien forsynte seg også godt av premiebordet. Både Jacobs Utvalgte bacon og urøkte fenalår ble hedret med gull, mens nakkebacon, baconpølsa (80%) og rå nøkkelpølse (80%) fikk sølv. Bratwurst røkt (80%) og rå Chipolatapølse fikk bronse.