Nyhet! Spiseklare måltider fra Palett hos MENY

Nyhet! Spiseklare måltider fra Palett hos MENY

Publisert 26. august 2022 Oppdatert 27. oktober 2022
Ønsker du en skikkelig digg middag som er både rask, litt sunnere og i tillegg har et lavt klimagassavtrykk? Det var utgangspunktet for jentene bak Palett, som tidligere het Smiz. Nå får du teste tre av deres retter i utvalgte MENY-butikker i Oslo.

De fleste av oss ønsker å ta gode valg, men det er ikke lett i jungelen av gode råd og fallgruver. Dette ville Frøya og Kristine i Palett gjøre noe med.

De har jobbet for å utvikle retter som først og fremst er fargerike, fristende og kjempegode på smak, men også med kriterier som krever at rettene er sunne, mer klimavennlige og får deg til å føle deg bra. Vi i MENY heier på dette, og derfor tester vi nå tre av deres retter, i fem av våre butikker. Dersom dette blir en suksess blant våre kunder vil vi vurdere å utvidet tilbudet til flere butikker.

Palett finner du i følgende MENY-butikker:

 • Skøyen
 • Oslo City
 • Bjølsen
 • Ringnes Park
 • Fornebu

Samarbeider med influencere

Palett har inngått et samarbeid med to av de største influencerne i dag innen sunn og klimavennlig mat, nemlig Emilie Voe Nereng og Hanne-Lene Dahlgren. Hanne-Lene er også MENYs egen vegetarentusiast, og vi har mange gode, klimavennlige oppskrifter fra henne her på meny.no.

MENY + Hanne-Lene = Sant

MENY + Hanne-Lene = Sant

Vi i MENY inngår nå et spennende samarbeid med Norges største vegetarentusiast Hanne-Lene Dahlgren. Sammen ønsker vi å inspirere kundene våre med smaksrike, grønne oppskrifter og gjøre det enklere å velge mer klimavennlig i en hektisk hverdag.

Velg mellom 3 gode retter

Lanseringen starter med tre retter - to plantebaserte og en rett med kylling. Ingen av rettene inneholder melk eller gluten, og alle har et lavt klimaavtrykk. 

 • Thaisalat med kylling - Emilie Voe Nereng sin oppskrift
  Spiseklar asiatisk salat med økologisk kylling, nudler, edamame, kål, gulrøtter, vårløk, soyacashew og cashewnøttsaus. Lavt klimaavtrykk: 0,3kg Co2e
 • Rainbowl Poké - Hanne-Lene Dahlgren sin oppskrift
  Spiseklar poké med glazed tofu, edamame, rødkål, syltet løk, tropisk chutney, quinoa og chilimayo. Plantebasert. Lavt klimaavtrykk: 0,3kg Co2e
 • Chipotle Burrito Bowl
  Spiseklar krydret bowl med søtpotet, tomater, bønner, paprika, syltet rødløk, spinat-quinoa og cashewnøtter toppet med søtpotet- og chipotlekrem. Plantebasert. Lavt klimaavtrykk: 0,4 kg Co2e
Emblem
Visste du at alle rettene fra Palett har et klimagassavtrykk på under 0,5 kg Co2e per porsjon? Dette er samme krav som vi setter for egne, mer klimavennlige oppskrifter. Det tilsvarer også grønt nivå i "Mitt Klimaavtrykk" i MENY-appen.

Utviklet av kokker og ernæringsfysiologer

Rettene er utviklet av både kokker og ernæringsfysiologer med en brennende interesse for smakfull mat som er bra for deg - og bra for planeten. Gjør det enkelt med et måltid som er ferdig og fargerik!

For å inspirere til å spise mat som er bra for deg og planeten, tror vi i Palett at maten må være mer enn bare sunn.