Økologiske oster hos MENY

Økologiske oster hos MENY

I MENY er vi lidenskapelig opptatt av mat, for vi tror at den som spiser bedre også lever bedre. For deg som ønsker å spise økologisk har vi det største og beste utvalget av økologisk mat – og også økologisk ost.

Økologiske matvarer er viktig for mange - også for oss i MENY. Derfor har vi et stort utvalg av økologiske oster som standard i hver butikk. Mange butikker har også flere oster i sitt sortiment, så se etter Ø-merket i hyllene!

Dette er økologisk ost

Kyrne som produserer melk til økologisk ost spiser økologisk fôr uten sprøytemidler og kunstgjødsel. 

Beite og konservert grovfôr med gress og kløver er viktige deler av kostholdet. Bruk av fôr med genmodifiserte organismer (GMO) er ikke tillatt.

Dyrene har tilgang til uteområdet slik at de kan lufte seg hele året.

Melken håndteres adskilt fra vanlig melk på meieriet, og emballasjen til både melk og ferdig ost merkes med det lett kjennbare Ø-merket.

Disse økologiske ostene finner du hos hos MENY

Utvalget varierer fra butikk til butikk, så enkelte butikker har et mye større utvalg av økologiske oster enn disse. Husk at du gjerne må spørre osteansvarlig om det er noen spesifikke oster du ønsker slik at de kan bestille inn til deg.

 • Wyfe of Bath
  Laget på 100% økologisk kumelk. Fire måneders lagring gir osten en søt, saftig og rik smak. Denne gaudaliknende osten passer like godt på et ostefat som i et smørbrød.

 • Blå Castello
  En smakfull blåmuggost laget av økologisk kumelk. Osten har en bløt og kremet konsistens og en fyldig avrundet smak. Denne osten passer i salater og på smørbrød, men også på en nystekt biff og i bakt potet.

 • Castello Brie
  Laget av 100% økologisk kumelk er dette en mild og rund Brie. Smaken er mild og syrlig i starten, og får en mer aromatisk karakter etterhvert som den modner.

Kjøp de på nett og få levert hjem:

Rødkittosten Raudberg er økologisk og har i tillegg høstet flere priser Rødkittosten Raudberg er økologisk og har i tillegg høstet flere priser

Økologiske norske oster

Det er også flere norske kvalitetsoster som er økologiske. Ønsker du å gå for norske oster har vi blant annet disse å by på:

 • Dovreost brie
  Økologisk Dovreost Brie ble utviklet med ønske om å lage en særegen brie. Den har en fløyelsmyk, hvitaktig skorpe og en frisk, pikant og syrlig smak med lang og spennende ettersmak. Smaker godt på brød, som snacks, i osteannretninger eller fritert, gjerne servert med syltetøy eller bær til.

 • Skogshorn
  En hvitmuggost laget av kumelk, tilsatt økologisk svart pepper. Osten har en frisk karakter og myk konsistens. Den milde pepperen gir et aromatisk særpreg, og osten passer godt til bær.

 • Raudberg
  En rødkittost ystet på kumelk. Den har en rund og moden smak. Konsistensen er myk og yttersiden har innslag av hvitmugg. Raudberg er et ypperlig smakstilskudd i sauser og supper, og smaker nydelig med pære!

Har du smakt disse?


Vi har også flere norske varianter, som disse. Her er to gamle klassikere laget på ren, økologisk melk for deg som gjerne vil spise økologisk men ikke gå glipp av de gode smakene du har blitt så glad i.

 • Norvegia økologisk: En mild og rund hverdagsfavoritt laget på økologisk melk. Lagret i 3 måneder. Perfekt i sandwicher, gratinering og som snacks!
 • Selbu blå: En mild variant av den klassiske Selbu Blå vi kjenner så godt. Passer godt i en blåmuggost-dip, på burgeren eller brødskiva.
 • Fjellblå: En spennende blåmuggost med unik karakter som allikevel passer de aller fleste. Prøv den på burgeren eller på ostefatet med god fikenmarmelade.

Et ostefat kan være like fint til middag som til dessert. Her kan du by på utallige kombinasjoner av ost, syltetøy, frukt og kjeks! Et ostefat kan være like fint til middag som til dessert. Her kan du by på utallige kombinasjoner av ost, syltetøy, frukt og kjeks!

Tips til en vellyket økologisk osteaften

 • Ta ostene ut av kjøleskapet ca 1-2 timer før de skal serveres, da får osten fram sin gode smak og delikate konsistens.
 • Velg ut tre oster og server dem med kjeks og en marmelade. Ostefat trenger ikke å være så omfattende, og passer like godt til hverdagskos som til fest. 
Stort utvalg av økologiske varer hos MENY

Stort utvalg av økologiske varer hos MENY

Hos MENY finner du alltid et stort utvalg økologiske varer. Her finner du alt fra bananer og annen frukt og grønt til linser, kjøtt, egg og blåskjell.