Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3
3 tips på veien til en vellykket Pavlova
Vi gir deg våre beste tips, slik at du kan briljere når du skal ha fest!
1. Kjøp ferdig marengsbunn
Dersom du har lite tid, eller bare vil slippe å lage marengs fra bunnen, så har vi i MENY flere ferdige bunner å velge blant. Både Bakehuset og Røros meieriene tilbyr ferdig marengsbunn med lang holdbarhet, og du får dem både i stor og liten størrelse.
2. Ferdig miks, eller ferdig kake
Du kan også kjøpe ferdig pavlovakrem, vaniljekrem, kakemikser eller helt ferdig pavlovarull om du ønsker. På denne måten kan du servere nydelige kaker selv med liten innsats.
Med Pavlova-ferdigmiks blir det nesten som hjemmelaget - og veldig mye lettere å lykkes med marengsbunnen. Marengsen blir sprø utenpå og seig inni, akkurat slik den skal være. Det eneste du trenger å gjøre er å følge anvisningen på pakken. Enkelt og veldig godt!
3. Kjøp ren eggehvite
Dersom du er fast bestemt på å lage marengsen fra bunn, har du kanskje erfart hvor vanskelig det er å ikke miste litt av eggeplommen i eggehviten når du skiller eggene?
Kommer det noe som helst av plommen med i eggehvitten, vil ikke marengsen bli stivpisket som den skal. Et tips for deg som sliter med å skille eggene er å kjøpe ren eggehvite.
4. Oppskrift med steg for steg i video
For deg som ønsker å lage Pavlova fra bunnen har vi laget steg for steg video av hele prosessen, i tillegg til egne videoer av pisket krem og vaniljekrem. Så vi følger deg hele veien til servering!
Ønsker du pavlova med en vri, har vi også disse oppskriftene du kan prøve:
Topp pavlovaen med noe godt:
Pavlova med en vri
Pavlovaen trenger ikke alltid være rund eller i langpanne. Ha marengsen i en sprøytepose og form en rund krans, eller annet mønster.