Skolebrødets dag - fredag 21. juni
Skolebrød er en av de store favorittene når det kommer til søt gjærbakst. En luftig bolle med deilig eggekrem i midten og melisglasur toppet med kokos, gjør dette til en fristelse det er vanskelig å si nei til.
Kjøp skolebrød hos MENY
Derfor feirer vi skolebrødets dag
Skolebrødets dag er en relativt ny matdag. I 2017 tok opplysningskontoret for brød og korn initiativet til å feire den elskede hvetebollen med kokos, og dagen ble en stor suksess.
Nå feirer vi skolebollen den siste fredagen før skoleferien, og dagen ble valgt fordi vi trenger å kose oss litt etter hard innsats på skolen eller jobben før den etterlengtede sommerferien.
Lag vaniljekremen selv! Prøv en av disse oppskriftene:
Skolebrødets mange navn
Dette er kanskje bakverket med flest navn. Den kalles vanligvis for skolebrød eller skolebolle, mens på sørlandet heter bollen purke, porke og tolvøres. Sistnevnte kommer antakeligvis av at prisen opprinnelig var 12 øre.
Skillings, olabolle, eggemelisbolle og pai er andre navn som henger igjen og blir flittig brukt. Kjært barn har mange navn!
Lag hvetestang
En hvetestang er egentlig bare en lang skolebolle. Perfekt å servere når du får gjester på besøk og vil by på noe godt til kaffen.