Tips til barnebursdagen

Tips til barnebursdagen

Skal du arrangere barnebursdag? Vi gir deg tips til enkel og rimelig mat som barn elsker, kreative kaker og morsomme leker.

Hva skal du servere?

Pølse i lompe er en bursdagsklassiker. Her finnes det mange varianter så gjør det gjerne litt mer spennende ved å la barna velge sin egen pølse. Minipizza er en annen mulighet. Kjøp ferdige små bunner, og sett frem pizzasaus, revet ost og kuttede grønnsaker. Barn synes ofte det er gøy å kunne lage sin egen. Pitabrød kan også brukes som bunn. Pannekaker er en annen favoritt. Ha gjerne litt grovt mel i røra, og server med alt fra ost og skinke, til friske bær eller syltetøy.

Med hver sin pizza får alle sin favoritt! Med hver sin pizza får alle sin favoritt!

Temabursdag

Temafest er ofte populært hos de små. Det kan være sjørøverbursdag for små pirater, Disneytema, fargetema eller det kan være karneval der alle kler seg ut i det de selv ønsker. For å følge opp dette er det morsomt med papptallerkener og annet som matcher tema, og gjerne en kake som står i stil. 

Verdens enkleste iskake, pyntet som et tøft sjørøverskip Verdens enkleste iskake, pyntet som et tøft sjørøverskip

Skal du ha en kake som passer til sjørøvertema, så har vi et par gode tips til deg. Den enkle varianten er iskake. Da velter du en stor sjokoladeis over på et fat, og så pynter du raskt med store mengder sjokolademynter, små pirater, sjørøverflagg, kjeks og godteri. Den andre varianten er sjokoladekake i langpanne, som du forvandler til en tøff sjørøverskute med sjokoladeglasur og smågodt. Vi viser deg steg for steg. 

Med litt kreativitet kan en langpannekake endres til en flott sjørøverskute! Med litt kreativitet kan en langpannekake endres til en flott sjørøverskute!

Skattejakt etter godteposer

Skattejakt er kjempegøy, enkelt og passer for alle. Gjem godteposer eller en eske full av sjokoladegullpenger. Tegn et flott skattekart før festen og send barna ut på jakt. Du kan gjerne gjemme noe annet i skrinet hvis du ikke vil gi dem godteri. Klistremerker, plastpenger, blyanter eller andre småting trenger ikke koste så mye. 

Kreative bursdagskaker

Det er kun kreativiteten som setter grenser for hvilke kaker som kan lages til barnebursdag. Har en liten prinsesse hjemme så er prinsesseslott en sikker vinner. Bamsekake, togkake og fotballkake er andre favoritter. Vi viser deg steg for steg hvordan du får det til hjemme. 

Prinsesseslott til en liten prinsesse Prinsesseslott til en liten prinsesse
Bamsefjes av sjokolade Bamsefjes av sjokolade

Gelétog

Det gode gamle gelétoget er stadig populært. Bruk matbokser og andre tette former du har hjemme, og lag gelé med ulike farger i hver. Ferdig sjokolade- og karamellpudding kan også brukes. Pynt gjerne med pisket krem og smågodt. 

Gelétog i fine farger med gøyalt fyll Gelétog i fine farger med gøyalt fyll

Tegne halen på grisen

Å tegne hale på grisen er en klassisk lek til selskapet som passer for barn fra 3 år og oppover. Tegn en stor gris på en papplate og heng den på veggen. La barna komme frem etter tur, ta et tørkle foran øynene deres og snurr dem rundt et par ganger før de prøver å tegne en hale på grisen. 

Smakelek

Smakeleken går ut på at barna skal smake på ulike ting uten å se. Morsomt for både liten og stor! Styres av en voksen. Sett fram ulike matvarer barna skal smake på. Dette kan for eksempel være kuttet frukt som eple, pære, eller sukker, salt, kakao, gulrot og ost. Når de skal smake får de bind for øynene. Kun den som smaker får gjette, og noen få smaker er gjerne nok per barn. 

Tips: sett gjerne fram et glass vann til å skylle munnen mellom smakene.

Tips til smakeleken Tips til smakeleken