Historien om Coca-Cola

Historien om Coca-Cola

Nå har den populære "Coca-Cola zero sugar" blitt til "Coca-Cola uten sukker" og fått nytt design. Men kjenner du hele historien til den ikoniske drikken og vet du egentlig forskjellen på Coca-Cola light og Coca-Cola uten sukker?

Slik ble Coca-Cola til

Verdens mest kjente leskedrikk ble oppfunnet av apotekeren John Pemberton i 1886, mens han eksperimenterer hjemme for å finne en oppkvikkende kur mot hodepine.

I stedet utvikler han en sirup, som i kombinasjon med vann og kullsyre blir til den verdensomspennende suksessen Coca-Cola.

Produktet ble først solgt i et apotek i Atlanta, og videre har hele verden forelsket seg i en iskald Coca-Cola.

Coca-Cola ble først solgt som en oppkvikkende kur mot hodepine på et apotek i Atlanta. Coca-Cola ble først solgt som en oppkvikkende kur mot hodepine på et apotek i Atlanta.

Da Coca-Cola kom til Norge

Coca-Cola ble importert og solgt for første gang i Norge i 1926. Men det var ikke før i 1938 at den første avtalen om tapping av Coca-Cola i Norge ble undertegnet., med Jarlsberg Naturlige Mineralvann A/S.

Først 50 år senere i 1998 trillet de første flaskene ut av den nåværende produksjonen på Lørenskog.

I dag selges Coca-Cola i mer enn 200 land i verden, og hele 98 % av verdens befolkning kjenner Coca-Cola-logoen og konturflasken. 

Lanseringen av sukkerfri Coca-Cola

Coca-Cola light, eller ‘’Diet Coke’’ ble lansert nesten 100 år etter at den første flasken med Coca-Cola ble solgt. Drikken med under én kalori kom til Europa i 1983, og ble 3 år senere kåret til verdens beste lav-kalori drikk. Markedsføringen var rettet mot kvinner som målgruppe, og leskedrikken ble sett på som feminin.

Ny look, nytt navn, samme gode smak. Ny look, nytt navn, samme gode smak.

Coca-Cola zero sugar blir Coca-Cola uten sukker 

På slutten av 1990-tallet begynte søket etter et nytt kalorifritt alternativ. Målgruppen var den nye generasjonen av yngre menn som ønsket seg den originale Coca-Cola smaken, men uten sukker.

Først i 2005 introduseres Coca-Cola zero på markedet for første gang, og i 2006 lanseres den i Norge. Coca-Cola zero blir fort et av de mest suksessfulle merkevarene etter Coca-Cola classic verden over.

I 2017 fikk Coca-Cola en helt ny formula for å smake enda mer likt som Coca-Cola classic, og den endret samtidig navn til Coca-Cola zero sugar.

Nå, et drøyt år senere er Coca-Cola zero sugar historie. Coca-Cola zero sugar gjør om på både etikett og navn for å tydeliggjøre at du får den originale Coca-Cola smaken, både med- og uten sukker.

Men så lurer du kanskje på: Hva er egentlig forskjellen på Coca-Cola light og Coca-Cola uten sukker?

Begge variantene er både sukkerfrie og kalorifrie. De er også søtet med de samme søtningsmidlene, men basen er det som i all hovedsak skiller disse to. Coca-Cola light har en litt ‘’lettere’’ smak, mens Coca-Cola uten sukker skal smake så likt som den originale Coca-Cola smaken som mulig.