Forskjellen på laks og ørret
Mer spenst i ørret
De to fisketypene brukes om hverandre i matlaging – og det er helt greit. Men det er likevel en forskjell på de to typene.
- Ørret har kortere fibre i fiskekjøttet enn laksen. Dette gjør at ørreten får god spenst og bør varmebehandles og marineres minimalt. Laksen kan man varmebehandle og marinere som man vil, forklarer Øyvind Eie, ferskvareansvarlig på MENY Tuven.
Ørreten er også noe magrere enn laksen, det vil si at den inneholder noe mindre fett.
Selv om det finnes forskjeller er det absolutt flest likheter mellom de to fisketypene - de stammer tross alt fra samme fiskefamilie.
Samme næringsstoffer
Både laks og ørret inneholder de samme, sunne næringsstoffene som er bra for kroppen vår:
- Protein som bygger og vedlikeholder alle kroppens celler
- Omega-3 fettsyrer som forebygger og bremser utviklingen av hjerte- og karsykdommer
- Vitamin D som er bra for kalsium og skjelettet
- Selen som er et medvirkende stoff i et enzym som bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen
Fordi smaken er såpass lik kan fisketypene brukes om hverandre i oppskrifter. I en oppskrift som krever laks kan du altså bruke ørret og omvendt.