Slik tilbereder du røye og fjellørret
Liten fisk med mye smak, men hvor skal man begynne om man aldri har tilberedt slik fisk før? Det er faktisk mye lettere enn du tror, og krever lite forarbeid.
Få fersk fisk levert rett hjem
Slik helsteker du røye og fjellørret
Å helsteke disse små fiskene er både enkelt og utrolig godt! Det beste av alt er at det krever nesten ingen rensing av fisken i forkant, og fisken gjør seg selv i ovnen.
Slik gjør du:
- Skyll fisken og tørk den godt.
- Ha litt salt og pepper inni magen på fisken. Del sitron i skiver og legg både sitronskiver og dill i magen på fisken.
- Pensle en ildfast form med olje eller litt smør før du legger fisken oppi, da løsner den lettere etter steking.
- Stek fisken i ovnen på 180 grader i ca. 20-25 minutter til den er gjennomstekt.
Slik fileterer du røye og fjellørret
Vil du servere fileter? Å filetere er ganske enkelt, men krever litt trening for å få mest mulig kjøtt på fileten. Allikevel er det fullt mulig for en nybegynner å få en fin filet - det viktigste er gode kniver!
Røye og fjellørret fileteres på akkurat samme måte som laks og ørret. Alle disse har samme beinstruktur og er noe av de enkleste fiskene å filetere.
Slik steker du røye og fjellørret i stekepanne
Helstekt bør den ovnsbakes eller grilles for best resultat, men filet egner seg godt å steke i pannen. Siden fisken er så liten, vil dette gå fort!
Slik gjør du:
- Del hver fiskefilet i to. Krydre gjerne med salt og pepper.
- Smelt smør i en stekepanne.
- Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned.
- La steke i 3 minutter før du snur dem. La steke i 2 minutter på den andre siden.
Godt tilbehør til røye og fjellørret
Disse fiskene er veldig enkle å lage godt tilbehør til! Dermed er de lette å bruke både til hverdag og større anledninger eller deilig helgemat.
Klassisk agurksalat, ovnsbakte grønnsaker, rømme og poteter er gode valg, men du kan også ha deilig tilbehør som risotto, fløyelsmyk potetmos og råkostsalat. Her er det kun fantasien som setter grenser!
Ikke tid til å lage? Vi har ferdig tilbehør
Slik griller du røye og fjellørret
På grillen er disse små fiskene i sitt ess. Her passer også flere små fisk inn, som dorade eller havabbor.
Slik gjør du:
- Skjær to snitt på hver side av fisken.
- Fyll buken med finhakket dill, salt, pepper og sitronskiver.
- Pensle fisken med rapsolje og grill den på direkte varme til den er gyllen på begge sider.
- Flytt fisken over på indirekte varme og la den ligge til den har en kjernetemperatur på 42-45 grader.
- La fisken hvile i 5 minutter før servering.