Derfor er norske jordbær og bringebær verdens beste
Du finner både jordbær og bringebær hele året i butikken, men ingen er så søte og proppfulle av smak som de norske.
Når er norske bær i sesong?
- Norske jordbær: juni - september
- Norske bringebær: Slutten av juni - september
Jordbær
Jordbær til frokost, middag og dessert! Dette søte og anvendelige bæret kan brukes til det aller meste. De er deilige rett fra kurven, men også på frokostblandingen, i salaten og som smoothie-is.
Hvorfor smaker norske jordbær så godt?
Hemmeligheten bak våre fantastiske jordbær er lange, lyse dager og svale netter. Det gjør at norske jordbær modnes langsomt og får tid til å utvikle smaken vi elsker.
Duft og smak av jordbær forsterker hverandre. Jordsmonn og dyktige jordbærprodusenter gjør de norskejordbærene til noe helt unikt!
Kortreiste jordbær
Mange MENY-butikker selger jordbær på ettermiddagen som ble høstet samme morgen! Uansett reiser de korteste vei fra bonden til butikken.
De første jordbærene er modne i juni sør i landet, mens jordbærene fra Troms kommer sent på høsten. I MENY henter vi bærene der de er aller best til enhver tid.
Det gjør at jordbærene smaker forskjellig gjennom sesongen og er en ekstra grunn til å nyte dem!
Ferske jordbær hele året
Nå får du jordbær året rundt. Vi henter de vi liker best til enhver tid, så kan du følge sesongene også på utenlandske bær:
- Fra januar til påske kommer jordbærene fra Spania.
- Fra slutten av april gjør de hollandske bærene endelig sitt inntog i butikken.
- Fra fra juni til september er den norske jordbærsesongen i gang!
- Fra september til desember kommer jordbær fra Holland.
- Rundt juletider er det også noen jordbær fra Marokko og Egypt.
Norske bringebær
De dyrkes over store deler av landet og har unik smak og konsistens. De kommer i butikk litt senere på sommeren enn jordbærene, men salget har eksplodert de siste årene takket være kvalitetsbevisste produsenter og kort reisevei til butikken.
Bringebærene er store med en flott rød farge. De er kjøttfulle og smaken er søt, men likevel friskt balansert.
De kan spises som de er eller brukes i syltetøy, saft og smoothie, i kompotter og coulis (bærsaus) eller som garnityr, i frokostblandinger, i bakverk og fruktsalater.
Prøv en av disse spennende oppskriftene:
Ferske bringebær, året rundt:
Litt sunnere oppskrifter med bringebær:
Så sunt og så utrolig godt!
Norske bringebær er lett syrlige, veldig aromatiske og fulle av smak. De er kalorifattige, men fiberrike.
Bringebær er i tillegg en fin kilde til vitamin C. Vitamin C bidrar til et normalt immunforsvar og til å redusere tretthet og utmattelse. Bringebær inneholder kun 24 kilokalorier per 100 gram.