Dette bør du vite om druer Se video

Dette bør du vite om druer

De aller fleste liker druer, og har du først begynt, skal det godt gjøres å spise bare én. De finnes i mange ulike druetyper, men hva er egentlig forskjellen mellom grønne, blå og røde druer? Og hvordan kan man bruke druer i matlagingen?

Druen er en av verdens mest dyrkede og eldste frukter som vi kjenner til. Smak, konsistens og størrelse varierer mye fra sort til sort - noen er søte og saftige, andre er syrlige og litt bitre.

Handle de beste druene hos MENY:

Blå, grønne eller røde druer?

Man skiller ofte druer etter fargen, og mange har sin favoritt. Felles for de alle er at de er en god kilde til kostfiber, og inneholder mye vann. Dette gjør dem til perfekt mat på farten og som tørsteslukker.

  • Blå druer er fulle av smak og fruktsaft - og er i tillegg en god kilde til kostfiber. I skallet finnes det mye av resveratrol, det viktigste plantestoffet i druer. Smaken passer godt til fjørfe og stekt kjøtt.
  • Grønne druer er sprø, søte og friske. Pynt opp på ostefatet med små klaser grønne druer, eller skjær dem i to og ha i salater eller med yoghurt som et mellommåltid.
  • Røde druer er den druen det selges mest av, og de finnes i mange spennende og velsmakende varianter. Felles for alle er en herlig sødme med en svak syrlighet og masse fruktsaft. 
Druer er like gode uansett om du skal spise de som snacks, som tilbehør, ha de i waldorfsalaten eller til ostefatet. Druer er like gode uansett om du skal spise de som snacks, som tilbehør, ha de i waldorfsalaten eller til ostefatet.

Mange ulike druetyper

Gjennom året finner du mange ulike navn på druepakkene. Hva er det egentlig, er ikke røde druer bare røde druer? Enkelte typer er spesielt søte, har en ekstra god smak eller er knasende sprø.

Noen av de vanligste typene du finner i butikk er Autumn Crisp, Crimson, Sable blå og Cotton Candy. 

Dette er de beste druene

Dette er de beste druene

Hos MENY får du alltid de beste druene i sesong. Vi leter verden rundt etter de beste druene, og druer som merkes med Cevita består av nøye utvalgte sorter. Disse er alle særdeles smakfulle, uimotståelig søte og knasende sprø.

Hos MENY finner du alltid de beste druene i sesong.

Slik oppbevarer du druer

Druer inneholder mye vann, og blir lett skrukkete og slappe. For å ha dem lengst mulig, bør de oppbevares i kjøleskapet. De holder aller lengst i en plastboks eller pose - opptil 2 uker i kjøleskapet.

Har druene blitt skrukkete, kan du putte dem i fryseren. La de tine på benken i noen minutter før du spiser dem - da har du enkel og søt druesnacks på varme dager! 

Druene er perfekte å fryse! La dem tine i noen minutter før du nyter en kald, saftig drue som snacks. Druene er perfekte å fryse! La dem tine i noen minutter før du nyter en kald, saftig drue som snacks.

Slik bruker du druer i matlagingen

Druer smaker godt som de er, men de kan også brukes i retter som fruktsalater og desserter.

For mange er druer i forskjellige farger også fast tilbehør til ost, men det er ingen grunn til å utelukke dem fra middagen.

Druer i middagsmaten

Druer er et fast innslag i klassisk Waldorfsalat, et tilbehørssalat som hører julen til. Men du kan også servere den til magert kjøtt som kyllingfilet eller til røkte kjøttretter som roastbiff. 

Lag en lun salat med druer og grønnsaker, og server som en vegetarrett i seg selv, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Druer er godt tilbehør til både til fugl og kjøtt - enten alene eller i en salat.

Prøv også disse oppskriftene:

Druer i bakst

Visste du at druer passer godt på bakst som focaccia og pizza? Om du ikke har prøvd det bør det prøves.

En spennende, smakfull og litt annerledes pizza med druer og spekeskinke, en perfekt kombinasjon av søtt og salt. En spennende, smakfull og litt annerledes pizza med druer og spekeskinke, en perfekt kombinasjon av søtt og salt.
Emblem
Det finnes både matdruer og vindruer, og vindruer er faktisk ofte søtere enn matdruene. De har som regel også tykkere skall, da mye av smak og aroma i vinen kommer fra skallet.

Druer som dessert

Druer er en allrounder når det kommer til dessert. Du kan enkelt trekke de med sjokolade, ha de i en velsmakende fruktsalat, fryse de ned for en nedkjølende snack en varm dag - eller hva med pikekyss med krem og druer?