Melon-guide: Slik smaker de ulike melonene
Her er en enkel guide over de mest kjente melontypene og deres karakteristiske smaker og bruksområder. Du finner dem i frukt- og grøntavdelingen hos MENY.
Cantaloupe
Cantaloupe en en liten melon med mye smak! Den er mindre enn mange av de andre sukkermelonene, og har et kraftig, oransje fruktkjøtt.
Smaken er søt og litt honningaktig, og den er svært god i salater og med salt spekemat.
Prøv disse oppskrifte med cantaloupe:
Handle cantaloupe hos MENY:
Honningmelon
Honningmelonen har et fast fruktkjøtt med god tyggemotstand, og en litt mildere smak enn andre sukkermeloner.
Smaken er best og melonen friskest om den er litt avkjølt.
Slik renser du honningmelon:
- Start med å dele honningmelonen i to, og skrap ut alle frøene med en skje.
- Del deretter melonen i mindre biter, og skjær løs fruktkjøttet fra det tykke skallet.
Vannmelon
Vannmelon har et sprøtt og saftig fruktkjøtt med en mild, søt smak. Fruktkjøttet har små, svarte frø, men det finnes også en steinfri vannmelon.
Vannmelon kan brukes på flere måter. Skjær den i tykke eller tynne skiver, eller del den opp i biter og spis den som den er – eller prøv en av disse friske oppskriftene:
Piel de Sapo
Piel de Sapo er svært saftig og søt, med et kremhvitt fruktkjøtt. Piel de Sapo betyr froskeskinn på spansk, og denne melonen har fått navnet nettopp på grunn av sitt grønne skall.
Visste du at jo flere striper det er i skallet, jo søtere er den? Let etter den aller søteste i vår frukt- og grøntavdeling!
Snowball
Snowball er søt og frisk, med et fast og sprøtt fruktkjøtt.
Den er perfekt å nyte som den er. Men som andre sukkermeloner passer snowball svært godt i en salat, eller sammen med spekemat og tapas.
Snowball gjør seg godt i salater og desserter, søt som den er.
- Snowball er sesongvare
Okashi melon
Okashi melonen er den japanske versjonen av Galia melonen, og betyr godteri. Med sin søte og kremete konsistens smaker den godt alene, i salaten eller sammen med spekeskinke.
- Okashi er sesongvare